вівторок, 7 квітня 2020 р.

Генрі Форд- людина, яка змінила історію світового авторинку.


7 квітня 1947 року, пішов з життя Генрі Форд - найвідоміший промисловець США, автор 161 патенту, винахідник, заснував концерн «Форд» з яким на сьогоднішній момент належить безліч заводів по виробництву автомобілів в різних країнах світу.
   Успіх Генрі Форда і його компанії - історія того, як можна втілити мрію в реальність, не покладаючись на удачу, а ретельно працюючи і прагнучи будь-що-будь було домогтися поставленої мети.
   Генрі Форд з раннього дитинства захоплювався технікою і придумав власний паровий двигун в віці 12-ти років. Ставши дорослішим, він почав працювати помічником машиніста, потім отримав посаду головного інженера в Edison Illuminating. При цьому Форд не припиняв працювати над створенням двигуна внутрішнього згоряння, і вже в 1896 році він створив свій перший автомобіль.
    Секрет успіху компанії Форда
Головним досягненням Генрі Форда, яке зробило переворот в автоіндустрії того часу, стало впровадження конвеєрного складання. Тепер автомобілі збиралися за рекордно швидкий час, що збільшило обсяг випуску.
Крім цього, при Форді в серійне виробництво був запущений перший монолітний 8-циліндровий двигун, автомобільні крісла з можливістю регулювання положення.
    Продукція, вироблена на Ford Motor Company, експортувалася в інші країни. У 1904 році компанія вийшла на ринок Канади, а з 1907 року почала завойовувати європейський ринок.
     У період Другої світової війни виробництво компанії було переорієнтовано на випуск військової техніки: танків, літаків, вантажівок. Після закінчення війни знову стали випускати цивільні автомобілі. У 1964 році виходить ще одна новинка - Mustang, яка підкорила всю Америку.
Пізніше компанія Форда купує контрольний пакет акцій Aston Martin-Lagonda і Jaguar.
     У 2000 році модель «Т» була визнана «машиною всіх часів і народів», так як саме вона відкрила нову епоху в автоіндустрії.
     Генрі Форд (англ. Henry Ford; 30 липня 1863, Дірборн, штат Мічиган, США[5] — 7 квітня 1947, Дірборн, США) — 

Шанувальникам автомобілів радимо подивитися фільм "FORD проти FERRARI"

ГЕНІЇ ЧИТАЮТЬ КНИГИ!

  Книжка «Генрі Форд» — це дивовижна історія про автомобільного короля! Із книги дитина дізнається про перший автотранспорт, успішний бізнес та технології, що змінюють життя світу. Біографія Генрі Форда розповість про мужність, силу розуму, терпіння та самодисципліну
   

 




Немає коментарів:

Дописати коментар

“Попіл Чорнобиля”

    Сьогодні в Україні відзначають 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію яде...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (3)