середу, 8 квітня 2020 р.

Пабло Пікассо - геній сучасного мистецтва


"Одні бачать, що є і запитують, чому. Я бачу що могло б бути і питаю "чому ні?" - Пабло Пікассо

  Пабло Руїс Пікассо(повне ім'я складається з 23 слів - Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso) -  іспанський і французький художник, працював в основному у Франції, один із найвидатніших митців XX століття. Працював в різних стилях та напрямках. Засновник кубізму, також створював роботи в стилі неокласицизму, з початку 1920-х рр. став лідером сюрреалізму. Створював скульптури з металу, ілюстрував книги, займався монументальним живописом. 
  "Я малював те, про що думав, а не те, що бачив". 8 квітня 1973 року у Мужені (Франція) пішов з життя Пабло Пікассо - іспанський і французький художник, один із найвидатніших митців світу. Народився 25 жовтня 1881 року у Малазі, Іспанія. 
  "Олівець" - перше слово маленького Пабло, він навчився його тримати в руках раніше, ніж ложку.

«ПІКАДОР» – ПЕРШИЙ ШЕДЕВР ХУДОЖНИКА

Свою першу картину Пабло Пікассо написав у віці 9 років. Це було полотно, що зафіксувало вершника, верхи на коні. Першим «справжнім» або академічним полотном художника стало «Перше причастя», картина, настільки не схожа на всім відомий «кубічний» стиль, вона зображувала його рідних під час церковної церемонії.

   1907 року став засновником кубізму, із середини 1910-х створював роботи в стилі неокласицизму, з початку 1920-х років став лідером сюрреалізму. 
  У 1930-х створював скульптури з металу, ілюстрував книги, займався монументальним живописом.  Він пробував себе у роботі з графікою і керамікою. Крім того,  став автором кількох п'єс, писав вірші та прозу.
  Експерти називають Пікассо "найдорожчим" художником🎨 світу. Його першою офіційною дружиною стала балерина Ольга Хохлова - українка, родом з Ніжина. Саме їй судилося стати повічною дружиною художника, бо в силу життєвих обставин вони так і не розлучилися, їм випало18 років спільного життя.
  
   Пікассо був незвичайно багатий, і залишив після себе тільки нерухомості на півтора мільярди доларів. Його картини взагалі неоцінимі. Зараз деякі твори Пабло Пікассо оцінюють в сотні мільйонів доларів.
        


 
   


Онлайн-виставка "Відкритий музей". Шедеври Пікассо на виставці «Від Дюрера до Матісса» https://www.youtube.com/watch?v=4bkoiB5IbgI

 Музей Пікассо в Барселоні    https://www.youtube.com/user/museupicassobcn
Виставка https://artsandculture.google.com/story/OAXhSMqPlM5ogA


Немає коментарів:

Дописати коментар

“Попіл Чорнобиля”

    Сьогодні в Україні відзначають 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію яде...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (3)