середу, 14 квітня 2021 р.

Детективні історії, які захоплюють з перших сторінок📖


                 


 Таємниці, образи, звинувачення, підозри, інтриги та заплутані
сюжети , для поклонників детективного читання підбірка найцікавіших гостросюжетних, загадкових детективних історій...

«Експрес до Ґаліції» — новий детективний роман Богдана Коломійчука, в якому на читача чекають заплутані справи та небезпечні розслідування.
Весна 1906 року. Під час відпустки у Швейцарії комісар львівської поліції Адам Вістович несподівано втягується у небезпечну шпигунську гру, в якій на карту поставлено не лише людські життя, але й долі імперій. Розшифрувавши секретний документ, Вістович дізнається занадто багато, як на звичайного детектива з далекого австрійського Львова.
Фантастична книга! Неможливо відірватись від першої сторінки до останнього речення!!
Роман "Експрес до Галіції" рекомендуємо всім шанувальникам історичного детективу під горнятко кави довгими карантинними вечорами. Він того вартий. Чекаємо продовження серії від Богдана Коломійчука.

Зима 1913 року. Колишній київський слідчий, а тепер вигнанець Платон Чечель виконує в Харкові делікатне доручення. На запрошення господарів він приєднується до компанії гостей у їхньому маєтку. Починаються таємничі вбивства — один за одним гинуть гості. Здається, їхні смерті пояснити неможливо, адже загиблих нібито ніщо не пов'язує.
Та що насправді криється за блискучим фасадом будинку мільйонерів?
Куди ж без королеви детективів Агати Крісті?

Знаменитий бельгійський детектив Еркюль Пуаро мусить терміново виїхати до Британії, але вільних місць у «Східному експресі» вже немає. Його виручає давній друг мсьє Бук, власник залізничної компанії. Зранку за сніданком детектив відзначає, що пасажири поїзда — люди різних національностей. Американець Ретчетт, що видається Пуаро надто підозрілим, просить детектива стати його охоронцем. Але той відмовляється. Уночі Пуаро весь час будитимуть різні звуки, а потім настане тиша — через снігові замети поїзд зупинився десь у Югославії, пасажири нервуються, а дивний містер Ретчетт лежить мертвим у своєму купе…
Детектив Пуаро береться до розслідування. Кожен із пасажирів має алібі. Пуаро доходить висновку: вони не випадково опинилися у потягу. Тепер підозрюються всі!
Вперше детектив був опублікований у 1934 році, з того часу вийшло 5 екранізацій і одна комп’ютерна гра за мотивами книги.

Чи може бути дивна смерть на екзотичному курорті замаскована під природну? Може, це лише репетиція наступних вбивств? Міс Марпл упевнена, що так. Леді-детектив змушена йти на ризик і набиратися неабиякої сміливості, щоб вистежити, хто ж причетних до цих злочинів. Вона знає: вбивцею може виявитися будь-хто і серед підозрюваних — усі, хто зараз поруч.

 Боббі Джонс грав у гольф зі своїм знайомим, доктором Томасом. І, як це іноді буває, м’ячик стрімко вилетів за межі поля. Шукаючи його, Боббі натрапляє на тяжко пораненого чоловіка. Але врятувати бідолаху не вдається. За мить до смерті незнайомець промовляє дивну фразу: «Чому не Еванс?» А хто такий Еванс? А цього ми не дізнаємося до самого самого кінця книги, можете не хвилюватися. Дуже цікавий, насичений і закручений сюжет, з блефом, подвійним блефом і потрійним блефом, як любить Агата Крісті.

 
Свідок обвинувачення та інші історії
Від захвату до смутку, від сміху до тривоги, – саме такі переживання переповнюватимуть вас, коли ви читатимете черговий детектив неповторної авторки.
  До відомого адвоката звертається чоловік на ім'я Леонард Воул, якого звинувачують у вбивстві однієї літньої пані. Чоловік клянеться, що нікого не вбивав. Альо стає відомо, що Леонардо мав гарні стосунки з загиблою, часто бував у неї вдома.  Усі докази спрямовані проти парубка, та той наполягає і клянеться, що він не винен. Дрова у вогнище підкидає його дружина, котра свідчить проти нього, знаючи, що він не винен. Що задумала дружина? Чи це її помста за те, що чоловік зраджував? Ціна надто велика, адже хлопця мають стратити.

Для дітей

Знайди злочинця, Операція "Золотий скіпетр": збірка детективних історій.
Щоранку дорогою до школи Філіп, Фло та Кароліна завертають у невеличку цукерню в Глухому закутку № 23. Там вони купують у Лео (так звати власника) ласощі, якими смакують на перервах між уроками. Комісар карної поліції Ларс так само щоранку заходить у згадану цукерню. Він також є страшенним ласуном, а найбільше полюбляє цукерки з локрицею. Проте їх поєднує не лише любов до солодощів, а й пристрасть до розслідування найзаплутаніших злочинів. У детективної команди «Локриця», як вони себе назвали, є навіть власний офіс, де вони зустрічаються, — голуб’ятня під дахом цукерні Лео. Цього разу детективи локричної команди, а разом із ними й читачі, покладуть край злочинним діям контрабандистів, допоможуть знайти надзвичайно цінну поштову марку та викриють шкільного злодія.
Запам’ятовуйте та зіставляйте факти, шукайте докази на картинках-загадках, перш ніж продовжити гонитву за злочинцем на наступній сторінці!

Звичайні київські школярі, ніколи не думали, що їм доведеться розплутувати загадкові злочини. Проте хіба можна лишатися осторонь, коли поруч коїться неймовірне? А ще, коли в розслідуваннях беруть участь такі креативні капітани міліції?.. Надзвичайно цікаві повісті відомого письменника Всеволода Нестайка запрошують читачів опинитися віч-на-віч із дивовижним. Для дітей середнього шкільного віку.

«Розумник» Кім Слейтер

У британському місті Ноттінґем загинув безхатченко, та поліція цією справою не надто переймається. Кіран Вудз, допитливий школяр, який мріє стати журналістом і розслідувати злочини, береться самотужки з’ясувати, що ж трапилось насправді. І куди зникла його бабця, яка одного дня перестала навідуватись до них із мамою.
  За цю книжку британська письменниця Кім Слейтер отримала десять літературних нагород.

Приємного всім читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар

“Попіл Чорнобиля”

    Сьогодні в Україні відзначають 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію яде...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (3)