середу, 14 квітня 2021 р.

Вдивляючись в горизонти



14 квітня проводиться День «Подивися на небо».

Мета - розширити свої горизонти.

У цей день ми всі можемо сподіватися на гарну погоду та на можливість наповнити споглядати на простір від горизонту до горизонту.
  Займіть зручне положення, розслабтеся, підніміть очі і насолоджуйтеся. Насолоджуйтеся ясним блакитним кольором неба. Крізь темні хмари пробиваються промінчики сонця, ніби крадучись підглядають за тим, що коїться тут, знизу. Вночі, коли зірки шикуються навколо місяця, можна розпізнати сузір’я Оріон, чи Велику Ведмедицю. Споглядання на небесні простори дозволяє забути про приземлені проблеми та зосередитися на тому, що відбувається навкруги.


  Вважається, що День «Подивитися на небо» був заснований на честь основоположника організації «За просторе небо» та колишнього журналіста Джека Бордена.    Одного разу лежачи на лузі у віці 49 років, він побачив небо, «ніби вперше за все своє життя».
 Натхненний цим благоговінням, він залишив роботу на телебаченні та почав відвідувати школи, лікарні, в’язниці, закликаючи дітей та дорослих споглядати на небо.

  Мета свята не просто буквально споглядати увесь день вгору. Ідея в тому, щоб отримувати насолоду від того, що знаходиться поруч, прямо перед нашими очима, бачити світ з іншої точки зору і навчитися ціувати красу природи.

Цікаві факти про небо

   Небо – це видима частина атмосфери Землі. Його можна побачити з будь-якої точки поверхні нашої планети. Під час польотів на літаку, гелікоптері можна споглядати «м’які» хмари, які ніби ковдрою вкривають землю.

  

 Небо може мати різні відтінки. В основному це залежить від пори року, періоду доби та погоди.




 Протягом дня чисте безхмарне небо забарвлене в ясний блакитний колір. Забарвлення змінюється, коли змінюється розсіювання світла та густина повітря.
  В ранковий та вечірній час ділянки над обрієм мають теплі рожеві, помаранчеві та червоні забарвлення. 
  Споглядаючи на небо у безхмарну ніч, можна побачити безліч зірок, що сяють холодним білим світлом на чорному тлі.


  Споглядаючи на небо, можна побачити цікаві візуальні явища: веселку, блискавку, дощові смуги, полярне сяйво.


  А вночі перед нами відкривається погляд на різноманітні небесні світила (місяць, зірки, метеорити, комети)


Люди завжди вважали, що небо – це оселя богів. А на думку монотеїстичних релігійних вчень, на небі знаходиться рай.

Є безліч цікавих способів провести цей день з користю для себе та ближніх.

Споглядайте вгору .Для цього можна взяти покривало, вийти на галявину та зручно розміститися у горизонтальному положенні обличчям догори. Пролежавши так навіть пів години, ви будете вражені, як небо змінюється залежно від сонця, вітру та інших поглядів.

Насолоджуйтеся зоряним небом. Люди, у яких немає телескопа, можуть насолоджуватися поглядом на зорі, розглядаючи сузір’я, а витривалим глядачам може пощастити побачити зірку, що падає.


Наближення до природи. Спостереження за птахами, які літають так безтурботно, ніби нічого важливого не відбувається.




 Споглядаючи вгору, ви обов’язково побачите чи не один літак, можливо це спонукає вас відправитися на відпочинок у якусь далеку країну.
 Також надзвичайно цікаво спостерігати за рухом хмар.




    Немає коментарів:

    Дописати коментар

    Книжкова країна.

     Всеукраїнський тиждень дитячого читання розпочався, гасло цього року – «Наближаємо Перемогу з книгою».  До Всеукраїнського тижня дитячого ч...

    Мітки

    8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (3) Виставка робіт (3) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (20) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (10) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (15) Європа (7) здоровий спосіб життя (34) книги (37) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (16) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (16) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (111) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (1) Цікавинки (103) Чорнобиль (2)