понеділок, 5 квітня 2021 р.

Спорт для всіх - єднає Україну!

    В рамках загальносистемного проєкту "Екологія життя" - формування навиків та популяризації здорового способу життя і рухової активності, запрошуємо всіх на урок здоров'я, який присвячений до Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку.
Спорт - це запорука успіху, краси та здоров’я, а також запорука вдалого початку дня. Для того аби жити у ритмі, невпинно прагнути до нових звершень та перемог - просто необхідно мати справу зі спортом. Він дисциплінує, навчає командній роботі та сприяє новим знайомствам і дружбі.На сьогоднішній день популяризація спортивної діяльності серед молоді є невід’ємною частиною освітнього процесу. На теренах Української землі є велика кількість олімпійських чемпіонів, майстрів спорту та кандидатів в майстри спорту. Це свідчить про те, що наша нація прагне до досконалості, вірить у свої сили та тренує впевненість та витримку, подаючи приклад іншим 

Спорт — це змагання за певними правилами та підготовка до цих змагань. Часто спорт служить розвагою для глядачів.

Зазвичай спортом є специфічний вид фізичної або інтелектуальної активності, яку здійснюють з метою змагання, а також поліпшення здоров", отримання морального і матеріального задоволення, прагнення до удосконалення і слави, покращення навичок.

Спорт допомагає залишатися здоровим. І стосується це не лише фізичного, але й психічного здоров'я. Хто займається спортом, почувається щасливішим. Але лише в тому разі, якщо він обрав правильний вид спорту. ВООЗ рекомендує для дорослих віком від 18 до 64 років щонайменше 150 хвилин тренувань на витривалість на тиждень. Такий режим занять спортом там називають помірним. Регулярний рух допомагає запобігти захворюванням серцево-судинної системи, інсультам, діабету та ожирінню. Але не лише в цьому користь. Багато досліджень демонструють: спорт незамінний також і для психічного здоров'я. Тож все вказує на те, що більше руху, більше спорту - це добре.


Та є одне але: аби позитивний вплив тренувань на нашу психіку міг проявитися, це має бути правильний вид спорту. Для одного плавання - велика радість. Але для того, хто ненавидить воду, це тортури. Тож що - бігати, їздити на велосипеді, боксувати чи робити силові вправи з вагою? "Займайся тим спортом, після якого тобі добре і від якого ти отримуєш насолоду", - радить спортивний психолог Єнс Кляйнерт , професор Вищої спортивної школи Кельна. "Ніхто не має примушувати себе займатися спортом лише через те, що це добре для фізичного здоров'я. Це має тією самою мірою бути добре й для здоров'я психічного", - каже він.







8 причин подолати лінь та зайнятись спортом вже сьогодні.

1. Зміна тіла та зовнішнього вигляду.


Ні для кого не секрет, що завдяки регулярним спортивним заняттям покращується фізична форма, тіло стає більш привабливим та підтягнутим.

2. Самооцінка.

Наукою доведено, що у людей, що займаються спортом, вище самооцінка. А все завдяки тому, що ви відчуваєте свою фізичну і ментальну сили. На кожному тренуванні ви доводите собі, що сильніше, ніж були вчора. І ця маленька перемога над собою змушує повірити в те, що ви здатні на більше.

3. Покращення здоров’я.

У людей, що займаються спортом (навіть у непрофесійних спортсменів) здоров’я в рази міцніше, ніж у тих, хто не займається ним. І це неспроста: заняття спортом покращують роботу серця, нормалізують кров’яний тиск, позитивно впливають на всі життєво важливі системи організму, а також покращують мозкову активність.І ще один загальновідомий факт, який являється відмінним аргументом на користь спорту – тренування зміцнюють імунітет. Вчені довели, що ті, хто практикує фізичні навантаження мінімум 3 рази в тиждень, хворіють в рази менше. Тому загартовуйте свій організм, тренуйтеся і будете здоровішими.

4. Уповільнення процесів старіння.

Як вже було написано в попередньому пункті фізичне навантаження покращує роботу серця і нормалізує кров’яний тиск, в результаті чого поліпшується здоров’я.

5. Омолодження шкіри.

При заняттях спортом організм отримує більше кисню, ніж при сидячому і малорухомому способі життя. А чим більше кисню, тим активніше кровообіг. Тому приплив свіжої крові безпосередньо покращує стан шкіри і сповільнює процес утворення зморшок.

6. Стабільність гормональних показників організму.

Регулярні заняття фітнесом, ранкові пробіжки, хореографія значно покращують гормональний фон. Сьогодення показує, що гормональний дисбаланс — це одна з актуальних та поширених проблем серед молоді, а особливо жінок, що часто позбавляє щастя материнства. Три заняття фізичними вправами в тиждень — і можна значно зменшити ризик дисбалансу гормонів.

7. Здоровий сон.

Що може бути краще хорошого сну після важкого робочого дня? На жаль, не завжди у нас виходить заснути в належний час, і через нестачу сну людина втрачає енергію, стає дратівливою. Регулярні заняття спортом забезпечать вам спокійний і глибокий сон. Тренування стимулюють вироблення таких гормонів, як ендорфіни. Вони допомагають позбавитись від нервового напруження, негативу.

8. Покращення сексуального життя.

Завдяки спорту ви стаєте більш привабливими і тому звертаєте на себе значно більше уваги з боку протилежної статі, А ще фізичні навантаження сприятливо впливають на стан лібідо. Під час тренування змінюється гормональний фон, в результаті чого хочеться повправлятися на найулюбленішому «тренажері». До того ж, вченими було доведено, що у спортивних дівчат оргазми яскравіші і триваліші, ніж у тих, хто вибрав пасивний спосіб життя. Нещодавно навіть з’явився термін «коргазм», що позначає різновид сексуального задоволення, яке дівчина здатна отримати під час інтенсивних фізичних навантаженнях. Тому спорт – запорука якісного сексу.

   Сьогодні, маючи тяжку проблему захворюваності населення , фізична активність є найважливішим компонентом відновлення після COVID-19. Зрештою, зараження коронавірусом може мати глибокий вплив на фізичну форму, незалежно від тяжкості симптомів.

   Згідно з дослідженнями, проведеними у травні 2020 року, навіть здорові люди, які дотримуються щонайменше двох днів постільного режиму, можуть відчути зниження аеробних можливостей. Саме тому рекомендують поступово починати займатися спортом через п’ять-сім днів після втрати симптомів. Це може допомогти в боротьбі з м’язовою слабкістю після COVID-19, сприятиме покращенню дихальної функції, рухливості та допоможе тілу повернутися до звичайних тренувань.У процесі одужання, краще виконувати нетривалі фізичні вправи протягом дня, а не робити все одразу. Під час кожної вправи прислухайтеся до свого тіла і розслабляйтесь, якщо вам важко.


Немає коментарів:

Дописати коментар

"Завжди у моді українська книга"

"Книга — це могутня зброя. Розумна, натхненна. Книга нерідко вирішує долю людини." - писав український публіцист, педагог, письмен...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (40) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (2)