неділя, 5 травня 2024 р.

“Кожна людина — це особистість”


До Міжнародного дня боротьби за права людей з інвалідністю (відзначається щорічно 5 травня), бібліотекарі публічної бібліотеки №11 презентували книжкову виставку. Розповіли читачам, для чого запроваджено цей день, які мають пільги під час воєнного стану особи з інвалідністю. День боротьби за права людей з інвалідністю - це спосіб привернути увагу суспільства та усвідомлення життєвих проблем людей, які потребують особливої уваги і милосердя.
У цей день 1992 року люди з інвалідністю з сімнадцяти країн одночасно провели перший Загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації люди з інвалідністю.

У цей день 1992 року люди з інвалідністю з сімнадцяти країн одночасно провели перший Загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації люди з інвалідністю.
Україна знаходиться на довгому шляху до повної рівності та можливостей для людей з інвалідністю. Проте, вже сьогодні особи з інвалідністю не лише руйнують стереотипи та захищають свої права, але й активно співпрацюють та допомагають іншим людям з інвалідністю під час війни.
Українські паралімпійці здобули 68 нагород на Євро-2024 з плавання.

Війна залишила глибокі сліди на карті країни та в житті тисяч людей. Війна з росією призвела до збільшення кількості ветеранів з інвалідністю війни.
На період воєнного стану та одного місяця після його скасування
не зупиняється виплата наступним
категоріям отримувачів державної соціальної допомоги, навіть якщо вони пропустили строк перегляду:

• особам з інвалідністю з дитинства;
• дітям з інвалідністю;
• особам, які не мають права на пенсію;
• особам з інвалідністю

Закон України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"
Цей закон встановлює правовий статус ветеранів війни, гарантує створення належних умов для їх життєдіяльності та сприяє формуванню шанобливого ставлення до них у суспільстві.

Особи з інвалідністю внаслідок війни мають право на такі пільги:
1) отримувати безоплатно ліки, лікарські препарати, імунобіологічні препарати та вироби медичного призначення за призначенням лікаря;
2) безоплатне забезпечення спеціальними зубними протезами (крім протезів із дорогоцінних металів), безоплатне забезпечення іншими протезами та протезно-ортопедичними виробами;
3) щорічне безоплатне та позапланове лікування в санаторії з компенсацією витрат на проїзд до санаторію та назад.
В Україні діють урядові гарячі лінії з питань соціального захисту в умовах воєнного стану, зокрема 1539 (цілодобова гаряча лінія) та 1547 (гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та домашньому насильству), які передбачають консультування та зворотній зв'язок для осіб з інвалідністю.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Вишиванок краса дивовижна.

  Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Вишиванка є предметом гордості для українців і свідчить про їхню прих...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (7) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (8) здоровий спосіб життя (36) книги (43) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (18) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (7) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (122) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (115) Чорнобиль (3)