неділя, 19 травня 2024 р.

"Квіти надії, ніжності, тепла" - майстер клас.


У затишній атмосфері бібліотеки №11 відбувся майстер-клас з виготовлення квітів з вовни.
Учасники мали змогу поринути у чарівний світ створення квітів з вовни. Захід розпочався з короткої розповіді про історію і традиції валяння вовни та ознайомлення з інструментами які допомагають у роботі виготовлення виробу способом мокрого валяння. 
 Досвідчена майстриня Надія Валентинівна Архіпчук детально пояснила основні техніки та які матеріали, необхідні для роботи.
 Валяючи з вовни, можна виготовити чимало різноманітних прикрас, адже їх, як відомо, багато не буває.  Метелики, торбинки для телефонів та дрібних речей, елементи декору, навіть одяг – все це можна зробити власноруч, використовуючи нескладну техніку роботи.  

Сьогодні, на нашому майстер класі,  ми створили чудові, яскраві квіти, які прикрасять одяг, або волося. Завдяки своїй універсальності та можливості поєднувати різноманітні кольори й текстури, валяння вовною стає не лише захопливим хобі, а й способом створення унікальних подарунків або навіть основою для бізнесу в галузі ручних робіт.








Після освоєння базових навичок, кожен учасник приступив до створення власної квітки. Першим етапом був вибір кольорів, потім викладання і формування квітки. Пучки вовни укладали паралельно один одному, настилаючи тонкий шар, потім другий шар. Під пильним наглядом майстрині Надії Валентинівни, почали основний і найдовший етап звалювання нашої заготовки для квітки. Сформували листочки квітки та зробили серединку. 
Після завершення роботи кожен учасник представив свою квітку, поділився враженнями. Майстриня розповіла кожному учаснику, як потрібно правильно висушити і зшити квітку.


Майстер-клас пройшов у дружній і натхненній атмосфері. Кожен учасник пішов додому з власноруч створеною квіткою з вовни, а також з новими знаннями та навичками, які можна застосувати для подальшого творчого розвитку. Це було незабутнє та корисне заняття, що дало змогу розкрити свій творчий потенціал і насолодитися процесом створення прекрасного.

Дякуємо Надії Валентинівні за цікавий і корисний майстер клас, а також нашим учасникам, які завітали до нашої бібліотеки.











Немає коментарів:

Дописати коментар

Книга всіх нас мудрості навчає.

1 вересня, це час зустрітися не тільки зі школою, а також відвідати бібліотеку. Наша бібліотека завжди радо зустрічає учнів новими книжками,...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (7) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (5) виставка художніх робіт (6) Відомі люди (23) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (6) День захисника України (8) День книги (14) День незалежності України (10) день пам'яті (10) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (7) Екологія (17) Європа (8) здоровий спосіб життя (39) книги (55) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (7) майстер-клас (20) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (21) Музика (7) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (6) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (26) Сторінка історії (52) У світі права (10) Україна (136) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (17) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (126) Чорнобиль (3)