четвер, 9 травня 2024 р.

Україна берегиня Європи.

Відзначення Дня Європи в Україні є важливим кроком до зміцнення самоідентифікації України як європейської держави, яка поважає європейські традиції та цінності.

До Дня Європи в Україні в бібліотеці №11 представлена книжково-ілюстрована виставка.  Бібліотекарі з відвідувачами обговорили питання, щодо вступу України до ЄС. Це актуальне питання, адже 
сьогодні Європейський Союз і Україна стоять разом у нашій боротьбі проти російської агресії. Діти також долучилися до відзначення Дня Європи, намалювали малюнки. 


Україна активно наближається до Європи. Після підписання Угоди про Асоціацію, отримання статусу кандидата на вступ до ЄС та прийняття рішення у грудні 2023 року про початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу, настає найскладніший і найважливіший етап євроінтеграції.
У Києві вперше відбудеться EuroSummit громадських організацій 9 травня 2024 року, в День Європи в Україні, з метою синхронізації зусиль.

9 травня 1950 року було підписано історичний документ - "Декларацію Шумана". Ця декларація пропонувала створення Європейського об'єднання вугілля та сталі. Однак її передумовою було франко-німецьке замирення.
У квітні 1951 року було підписано Паризьку угоду про заснування Європейського об'єднання вугілля та сталі. Співтовариство було спільно засноване Францією, Федеративною Республікою Німеччина, Італією, Бельгією, Нідерландами та Люксембургом. Угода набула чинності в 1952 році і залишалася чинною до 2002 року.
Країни, які бажають приєднатися до ЄС, подають заявку на членство до Ради, яка потім просить Комісію оцінити, чи може країна-заявник відповідати Копенгагенським критеріям. По-перше, повинні бути виконані основні критерії вступу.


Які переваги матиме Україна від членства в ЄС?
Для кожної країни членство в ЄС пов'язане з економічним зростанням, інвестиціями та розвитком інфраструктури.
За внутрішніми підрахунками зі спільного бюджету ЄС, Україна отримає приблизно 186 мільярдів євро протягом семи років в результаті вступу до Євросоюзу. Про це повідомляє Financial Times.
Вимоги ЄС до України:
1. ухвалити законодавство про процедуру добору суддів Конституційного Суду, яке має включати процес попереднього відбору на основі оцінки доброчесності та професійних навичок
2. завершити перевірки доброчесності кандидатів у члени Вищої ради правосуддя та відбір кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;
3. посилити боротьбу з корупцією, зокрема серед топпосадовців;
4. завершити відбір та призначити нового директора НАБУ та прокурора САП;
5. забезпечити відповідність законодавства про боротьбу з відмиванням грошей стандартам Групи з фінансових заходів (FATF);
6. ухвалити комплексний стратегічний план реформування правоохоронного сектору;
7. впровадити закон про олігархів;
8. привести законодавство про ЗМІ у відповідність з європейським аудіовізуальним законодавством;
9. завершити реформи законодавства для національних меншин.

Чого очікувати Україні в 2024 році?
Зрештою, ЄС намагатиметься підтримувати постачання зброї в Україну. ЄС уже затвердив пакет у 50 мільярдів євро у вигляді грантів і кредитів, які будуть надані Україні впродовж 2024–2027 років. Гранти становитимуть 17 мільярдів євро тоді, як допомога у вигляді кредитів буде в розмірі 33 мільярди євро, а відсоткові ставки будуть субсидуватись ЄС.

У середньому від початку переговорів до членства в ЄС минає сім років. 
Україна може стати членом Європейського Союзу до 2030 року, заявив голова Європейської Ради Шарль Мішель в інтерв'ю німецькому тижневику Der Spiegel.
Війна прискорює інтеграцію України в Європу, але водночас створює певні проблеми. Як довго триватимуть бойові дії, коли Україна звільнить всю свою територію і яка роль ЄС у післявоєнній відбудові України?


Немає коментарів:

Дописати коментар

"Квіти надії, ніжності, тепла" - майстер клас.

У затишній атмосфері бібліотеки №11 відбувся майстер-клас з виготовлення квітів з вовни. Учасники мали змогу поринути у чарівний світ створе...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (7) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (5) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (8) здоровий спосіб життя (36) книги (43) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (19) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (7) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (48) У світі права (9) Україна (122) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (115) Чорнобиль (3)