понеділок, 24 січня 2022 р.

Освіта надає людині гідність (Міжнародний день освіти спрямований на відзначення ролі освіти для миру та розвитку, на реалізацію права кожної людини, 24 січня)

24 січня світ відзначає Міжнародний день освіти.

Освіта – це найпотужніший інструмент для зміни світу. Вона відкриває шлях до перспективного майбутнього.
У 2018 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 24 січня Міжнародним днем освіти для відзначення ролі освіти для миру та розвитку.

Прийнявши Порядок денний на період до 2030 року, світова спільнота визнала той факт, що освіта є ключовим фактором у досягненні всіх 17 цілей сталого розвитку.
В усьому світі цей день покликаний звернути увагу на актуальні проблеми в галузі освіти.

Сучасні тенденції демонструють, що до 2030 року
 показники в галузі освіти в країнах із середнім рівнем доходу залишаться на колишньому рівні, а в франкомовних африканських країнах скоротяться майже на третину. 
Крім того, в разі відсутності стрімкого покращення ситуації 20% молодих людей і 30% дорослого населення в усьому світі як і раніше не будуть вміти читати до встановленої дати ліквідації неписьменності.
 Освіта є надзвичайно важливою для біженців. Це вірний шлях до відновлення особистої мети в житті та гідності людини після травми внаслідок вимушеного переміщення. Це шлях до ринку праці та економічної свободи, що ставить крапку у фінансовій залежності від інших.

Однією з гуманітарно-освітніх програм, спрямованих на забезпечення біженців в Україні доступом до вищої освіти є освітня стипендія DAFI ім. Альберта Ейнштейна.   
                     
Програма DAFI дозволяє молодим біженцям розкрити свій потенціал. Багато з них стають активістами, волонтерами. Їхнє бачення світу дуже розширюється і вони починають надихати навіть своїх українських друзів.
Багато випускників середніх освітніх шкіл і ліцеїв замислюються про те, щоб здобувати вищу освіту за кордоном. І відразу виникає питання – які переваги навчання за кордоном?
Освіта без кордонів.
  • Досить високий рівень освіти.
  • Дипломи європейських університетів затребувані у всьому світі.
  • Під час навчання можна вдосконалити свої знання іноземної мови.
  • Навчання за кордоном передбачає нові знайомства і поява нових корисних зв’язків.
  • Роботою можна обзавестися ще до випуску.
  • Сам навчальний процес ніхто не нав’язує.
  • Є можливість подорожувати.
Але не все так гладко – в даному питанні є і свої недоліки:
  • Висока вартість навчання.
  • Проблема мовного бар’єру.
  • Досить багато питань доводиться вирішувати під час оформлення всіх необхідних документів.
  • Чи можуть виникнути проблеми зі вступними іспитами.
  • Велика відстань від рідних і близьких.
 Як вступити до закордонних університетів у 2022 році?

Громадян України запрошують узяти участь у стипендіальній програмі від уряду Угорщини.
Уряд Франції пропонує щомісячні стипендії для навчання в магістратурі та подвійній аспірантурі.Стипендія для навчання в магістратурі (Master) за будь-якою дисципліною передбачає виплату 700 євро на місяць протягом 5–9 місяців.
Навчання в аспірантурі під французько-українським подвійним науковим керівництвом для роботи над дисертацією передбачає три наукові стажування по 3 місяці впродовж 3 років з виплатою 1415 євро на місяць.
Участь в конкурсі можуть взяти громадяни України віком до 30 років, які мають диплом про вищу освіту українського навчального закладу  за ступенем бакалавр / спеціаліст / магістр.
    За кордоном можна отримати не лише вищу освіту а й середню, і в деяких країнах навіть безкоштовно*

Освіта в Україні виклики і перспективи.
    Іноземні громадяни можуть навчатися у більш ніж 240 вищих навчальних закладах України і здобувати вищу освіту за різними спеціальностями. Основні мови навчання у ВНЗ України – українська, російська, англійська. Щорічно навчальні заклади України запрошують студентів з більш ніж 150 країн світу. В Україні здобувають вищу освіту понад 76 000 іноземців. 
 Ніхто не може бути обмежений у праві на здобуття вищої освіти, крім випадків, встановлених Конституцією та законами України (ст.4 Закону України «Про вищу освіту»).


Найпопулярніші університети серед іноземних студентів.
  • Харківський національний медичний університет
  • Національний медичний університет імені О. О. Богомольця
  • Одеський національний медичний університет
  • Вінницький національний медичний університет імені М. І. Пирогова
  • Тернопiльський національний медичний університет iменi I.Я. Горбачевського МОЗ України
  • Буковинський державний медичний університет
  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка
У житті кожного школяра приходить момент, коли потрібно визначитися з майбутньою професією. Для того, щоб студентське життя наситити цікавими подіями, пригодами, корисними ситуаціями, потрібно правильно вибрати не тільки майбутню професію, а й вищий навчальний заклад. 
На допомогу у виборі вищого навчального закладу допоможуть довідники, які є в бібліотеках та онлайн (перейдіть за посилання Довідник ВНЗ) 


Здобувай освіту, про яку мрієш!



Немає коментарів:

Дописати коментар

"Завжди у моді українська книга"

"Книга — це могутня зброя. Розумна, натхненна. Книга нерідко вирішує долю людини." - писав український публіцист, педагог, письмен...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (40) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (2)