четвер, 6 січня 2022 р.

“Стівен Гокінг - ІСТОРІЯ ОДНОГО ГЕНІЯ”

"Моя мета дуже проста: я хочу розуміти Всесвіт, чому він влаштований так, як влаштований, і навіщо ми тут."
  8 січня 1942ОксфордВелика Британія  - народився англійський фізик-теоретик, космолог і автор багатьох книжок, директор з досліджень Центру Теоретичної Космології Кембриджського університету - Стівен Вільям Гокінг.
Ми створили вікторину про життя і творчість Стівена Хокінґа  

Стівена Хокінґ - один із найвпливовіших фізиків сучасності, , якому в 21 рік поставили страшний діагноз. Він зміг перебороти перепони, спричинені прогресуючою хворобою, вибудувати успішну наукову кар’єру та примусити мільйони людей по всьому світу зацікавитись дивами Всесвіту та полюбити фізику.
Стівена Хокінґ власним прикладом показала всьому світові, що ніколи не варто здаватися. Стівен Хокінг – геніальний вчений. Невиліковна хвороба, параліч і втрата здатності говорити не завадили йому робити свої феноменальні дослідження і виступати перед величезною публікою.  

Хокінг – надзвичайно активний популяризатор науки. Він пише книги, знімається в телепередачах, намагаючись просто пояснити складні фізичні концепції.
Вчений висунув та обґрунтував теорію, за якою чорні діри «випаровуються» за рахунок випромінювання, яка отримала назву його імені.
  Про Хокінга знято багато документальних фільмів, написано безліч статей і навіть книг. Згадується в багатьох художніх фільмах і навіть мультсеріалах.
  Хокінг протягом 30 років обіймав одну з найбільш престижних академічних посад у світі – Лукасовського професора математики в Кембриджі, котру за 300 років до нього обіймав один із батьків класичної фізики Ісаак Ньютон.
У 2007 році Хокінгу вдалося трохи наблизитися до своєї мрії – побувати в космосі та відчути нульову гравітацію. Під час польоту на спеціально модифікованому літаку Хокінг опинився у стані півхвилинної невагомості, вісім разів повторивши цикли. Повернувшись на землю, Хокінг сказав, що це було чудове відчуття, заявивши: «Космосе – ось і я».

З 2007 року Хокінг разом з дочкою Люсі написали серію пригодницьких книг для дітей, де на фоні пригод дітлахів розповідається про фізичні явища та дослідження. 

Хокінг був почесним членом Королівського товариства мистецтв, довічним членом Папської Академії наук, був удостоєний президентської медалі Свободи - вищої нагороди для цивільних осіб у США. 14 березня 2018 року Стівен Хокінг помер у віці 76 років.




Немає коментарів:

Дописати коментар

“Попіл Чорнобиля”

    Сьогодні в Україні відзначають 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію яде...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (3)