понеділок, 13 вересня 2021 р.

Абетка безпеки.

Дотримання правил безпеки життєдіяльності – запорука життя і здоров'я.
Усі цінності Землі — ніщо порівняно з людським життям, унікальним явищем у всесвіті, допоки ми достовірно не знаємо, чи існує щось подібне. Сьогодні проблема безпеки дитини, її уміння захистити себе в навколишньому середовищі була й залишається важливим і актуальним питанням у системі виховання й освіти нашої молоді.

До нашої бібліотеки на урок по техніці безпеки завітали учні 159 школи. Метою уроку було удосконалення знань та навичок з формування у дітей цілісного ставлення до власного здоров'я та життя; робота з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; закріплення уявлень дітей про можливі небезпечні ситуації природного, техногенного, медичного, біологічного характеру та відпрацювання стереотипів поведінки школярів в умовах загрози та виникнення різних надзвичайних ситуацій. Учням нагадали і розповіли про техніку безпеки в школі та за її межами.

 Що робити куди звернутися, якщо виникла небезпечна ситуація?
Коротко, які ж це правила безпеки дитини у школі:
  • на вулиці не можна вступати в розмову з чужими людьми, навіть якщо вони представляються знайомими батьків;
  • учні не повинні бігати по школі, сходах і кабінетах, вилазити на підвіконня і відкривати вікна;
  • підсобні приміщення (підвали та горища) не призначені для шкільних ігор, тим більше не можна залишатися тут наодинці;
  • користуватися хімічними реактивами та електроприладами дозволяється тільки під контролем вчителя і з його дозволу;
  • залишати територію школи без відома вчителя не можна;
  • не можна вступати або провокувати конфлікти з однокласниками;
  • учні бережуть майно школи, надають посильну допомогу в його ремонті, акуратно відносяться як до свого, так і до чужого майна.
Транспорт наш - вірний друг! Але, забуваючи про власну безпеку, нехтуючи правилами дорожнього руху, люди можуть стати жертвою своєї необдуманої поведінки. Адже транспорт може бути не тільки корисним, а й небезпечним
В Україні дуже низькі показники безпеки на дорогах.
Дитячий дорожньо-транспортний травматизм (ДТТ) — одна з найважливіших державних проблем. Тому бібліотекарі і вчитель провели роз'яснювальну роботу для учнів 7-Б класу.
На сьогоднішній день порушення пішоходами правил дорожнього руху є досить гострим і актуальним питанням, оскільки кожного дня ми дізнаємось із новин, соціальних мереж, преси, про те, що на дорогах України стається велика кількість дорожньо-транспортних пригод, зокрема значна частина з яких, стається через порушення правил дорожнього руху власне самими пішоходами.
Також розповіли, що пішохід, як повноправний учасник дорожнього руху наділений правами і обов’язками, щодо дотримання правил дорожнього руху та повинен знати і виконувати правила дорожнього руху, за недотримання яких наступає адміністративна відповідальність.
Дорожній рух – це швидкість в плині часу.
Дорожній рух – як помічник людини.
Та небезпечний він без правил траси,
І пам’ятати слід про це щоднини!

Бережіть себе і своїх дітей! Які ваші лайфхаки щоденної безпеки школяра?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Книжкова країна.

 Всеукраїнський тиждень дитячого читання розпочався, гасло цього року – «Наближаємо Перемогу з книгою».  До Всеукраїнського тижня дитячого ч...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (3) Виставка робіт (3) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (20) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (10) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (15) Європа (7) здоровий спосіб життя (34) книги (37) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (16) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (16) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (111) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (1) Цікавинки (103) Чорнобиль (2)