вівторок, 21 вересня 2021 р.

Нам всім потрібен мир

Щороку 21 вересня міжнародна громадськість відзначає Міжнародний день миру. Цей День Генеральна Асамблея оголосила днем ​​зміцнення ідеалів миру серед всіх країн і народів - як на національному, так і на міжнародному рівні.

Привернути увагу до проблеми миру на землі – ось основна мета цього свята. В усіх куточках світу, навіть у далекій Африці, проводять заходи, спрямовані на привернення уваги до того, як багато в нашому світі агресії і зла, безглуздих смертей і ненависті. Нехай дитячі малюнки з яскравим усміхненим сонечком або дитячі хорові пісні про дружбу комусь і здадуться невинними іграми, але вони мають глибокий зміст і виражають заклик до тих, хто ще не відмовився від зброї, все ж таки це зробити.


Як же багато в світі цікавих речей, невідомих фактів і нерозкритих потенціалів самої людини! Для чого військові конфлікти, коли є хвороби, які вбивають без зброї й насильства? Саме проти цього слід боротися, а не прагнути продемонструвати свою вогневу міць і перевагу в силі. Війна і агресія – не спосіб вирішення проблем, вони ускладнюють життя, завдаючи багато горя і нещасть.
Для тих, хто живе в благополуччі, ці слова нічого не значать. Їм важко оцінити величезну роль Міжнародного Дня Миру для тих, хто чув, як під вікнами будинку вибухають снаряди. І щоб цього більше не сталося, вони готові зробити багато що.

Спроба донести до людства думку про важливість миру і спокою хоча б 21 вересня коштує і нашої уваги. Нехай виставки, виступи та концерти, приурочені до Міжнародного Дня Миру, стануть не просто черговим заходом, а дійсно важливою подією.
Також читачам бібліотеки запропонували визначити що для них означає мир та поділитись цим посланням через голуба:








Мир на землі — це затишок і тиша,
Це сміх дитячий і душі політ,
Коли поет чарівні вірші пише
Про незвичайний, дивовижний світ.
Мир на землі — це росяні світанки,
Краса і творчість, пісня у гаях.
Мир на землі — це вечори і ранки
Із радістю і щастям у серцях.
Мир на землі — це дім і мама, й тато,
Й любові стільки — просто через край!
Це та земля, де щастя є багато
І в кожній хаті — хліба коровай.
Це та земля, де сміх і пісня лине,
А діти йдуть до школи знов і знов.
Й ніколи у боях ніхто не гине,
Бо там господар — щастя і любов.

Немає коментарів:

Дописати коментар

“Не може існувати наша мрія, коли загублена історії перлина”

  Сьогодні відзначається Міжнародний день пам’яток та визначних місць та День пам’яток історії та культури в Україні.З метою популяризації к...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (10) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (15) Європа (7) здоровий спосіб життя (35) книги (37) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (114) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (106) Чорнобиль (2)