вівторок, 21 вересня 2021 р.

Над світом мир...

Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню. Цей День Генеральна Асамблея оголосила днем ​​зміцнення ідеалів миру серед всіх країн і народів - як на національному, так і на міжнародному рівні.
До 2001 року цей день відзначали кожен третій вівторок вересня, у день відкриття чергової сесії ООН. Проте, у резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має проходити кожен рік в одну і ту ж дату – 21 вересня.

У 2015 році 193 державами-членами Організації Об’єднаних Націй були ухвалені 17 цілей в царині сталого розвитку. Цей порядок денний на період до 2030 року закликає держави вжити заходів, спрямованих на досягнення цих цілей протягом наступних 15 років. Ці 17 цілей полягають у тому, щоб викорінити злидні, захистити планету і забезпечити загальне процвітання.

У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства.
Заходи ООН традиційно починаються з церемонії біля Дзвону миру. Церемонія починається із звернення Генерального секретаря ООН, після якого він ударяє в дзвін.

Варто зазначити, що голос дзвону лунає усього двічі на рік. Перший раз його можна почути навесні, у день весняного рівнодення, вдруге – з нагоди святкування Міжнародного Дня Миру.

Потім, після хвилини мовчання, із зверненням виступає голова Ради безпеки ООН.
Дзвін миру

Пандемія COVID-19 продемонструвала важливість колективних зусиль з надання допомоги кожній людині у відновленні за принципом «краще ніж було» і створення більш рівноправного, справедливого, інклюзивного та сталого світу.

23 березня 2020 Генеральний секретар ООН закликав сторони всіх конфліктів на планеті припинити військові дії і дозволити людям впоратися з пандемією коронавируса. За словами глави ООН, на тлі стрімко поширюється вірусу абсурдність війни стала ще більш очевидна. Рада Безпеки одноголосно прийняв резолюцію, що закликає держави-члени витримати «стійку гуманітарну паузу» в локальних конфліктах. Глобальне припинення вогню має і надалі дотримуватися, щоб забезпечити людям, захопленим конфліктом, доступ до життєво важливої ​​вакцинації і лікуванню.
Ми також повинні укласти мир з природою. Незважаючи на обмеження на пересування і уповільнення економічної активності, процес зміни клімату не стоїть на місці. Нам потрібна «зелена» і стійка глобальна економіка, яка створює нові робочі місця, забезпечує скорочення шкідливих викидів і підвищує стійкість до наслідків зміни клімату. Тема Міжнародного дня миру 2021 року - «Відновлення за принципом" краще ніж було "» для створення справедливого і сталого світу ». Приєднуйтесь до зусиль Організації Об'єднаних Націй зі створення більш справедливого і сталого миру на планеті.

Міжнародного дня миру, є білий голуб з оливковою гілкою. Уперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.
Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма державами, народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі. 
До Міжнародного дня миру в нашій бібліотеці був проведений майстер - клас "Голуб миру" з орігамі:

Схема по якій можна скласти голуба миру:





Немає коментарів:

Дописати коментар

“Не може існувати наша мрія, коли загублена історії перлина”

  Сьогодні відзначається Міжнародний день пам’яток та визначних місць та День пам’яток історії та культури в Україні.З метою популяризації к...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (10) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (15) Європа (7) здоровий спосіб життя (35) книги (37) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (114) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (106) Чорнобиль (2)