пʼятницю, 1 січня 2021 р.

Казкова книголяндія


Новий рік - це перша сторінка з 365 сторінок книги. Запрошуємо вас розпочати ще одну нову книгу разом з Бібліотекою 11. Дорогі наші читачі,пропонуємо вам приємно провести час в нашому "БібліоКафе".

До вашої уваги святкове Меню:

1."Новорічний конфітюр"



 Новий Рік – це свято, яке відзначають буквально всі люди Землі. На всій планеті, у кожній країні, у кожній родині діти й дорослі готуються до цього свята, чекаючи нових радісних подій, барвистих подарунків, дивних чудес і виконання заповітних бажань. Мабуть, немає більше таких свят, які б протягом багатьох століть об'єднували радісним святкуванням все населення світу, незалежно від відстаней, кольору шкіри і віросповідання. Але це зовсім не означає, що всі народи святкують зустріч Нового Року однаково. Кожен народ зустрічає це свято у відповідності з національними традиціями і використовує для цього свою атрибутику. У наші дні підготовка людей до Нового Року і новорічне святкування перетворили це свято в один із найзначніших і улюблених. За тижні до початку Нового Року людей охоплює радісне очікування прекрасних сюрпризів, готуються подарунки, прикрашаються повсюдно ялинки, шиються святкові вбрання і репетируються концерти та різні веселі вистави. Краса ошатних вулиць, будинків і ялинок покращує настрій і вселяє надію на прекрасне майбутнє.

2."Книжковий салат"

Святковий подарунок. Читанка. - Харків: ТОВ "Septima", 2016 р.
Книжка знайомить дітей з традицією святкування найбільших зимових свят українського народу. У книзі діти прочитають народні казки, прислів'я, приказки та оповідання, присвячені веселій зимовій порі.

Онищенко Ганна. Новорічні пригоди Морозенка. - К.: Саміт - Книга, 2019 р.
На сторінках цієї книги на читача чекає цікава і пізнавальна подорож юного Морозенка у світ найкрасивішої ялинки, знайомство з цілим сімейством Дідів Морозів і оповідь про традиції свята Нового року з усього світу. І все це у художньо - довершеній віршованій формі. Для читачів, які все ще вірять у дива.
Сніданок на снігу: збірка/Анатолій Дністровий; передм. Т.Трофименко. - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014 р.
Коли пішов великий сніг, у всьому світі залишилось тільки Він та Вона. Серед білого безмежжя вони пізнали одне одного та зрозуміли, що життя не має сенсу, якщо вони не разом. І навіть коли сніговий полон скінчився, це не стало кінцем. Це був початок нового життя.
Вечори на хуторі біля Диканьки. Миргород. М.Гоголь. - Видавництво "Либідь", 2012 р. 
Вечори на хуторі біля Диканьки. Миргород. Витоки творчості Миколи Гоголя - в українській культурі. Українець за походженням, він з дитинства добре знав українські казки, пісні, бувальщини. Саме вони насичували його уяву. Як справжній дослідник, він ознайомлює читача з мовою, якою говорять біля Диканьки, навіть подає словничок найбільш уживаних слів.

Лорін Міракл, Морін Джонсон, Джон Грін - "Най сніжить. Три романтичні історії на свята". - Видавництво: КМ - Букс, 2017 р. 
Трое авторів змусять вас повірити у дива, і ви з головою пірнете у три пов'язані між собою розповіді про кохання, романтику та палкі поцілунки! Різдвяна снігова буря перетворює одне маленьке містечко на дуже романтичне місце, яке можна побачити тільки в кіно.

3."Поетичний пиріг".

4."Кінематографічний штрудель"

"Пригоди S Миколая"(2018)

Стрічка розповідає про учня другого класу Артем і його старшу сестру Поліну. Одного разу їх батьки їдуть по справах і діти залишаються одні в сільському будинку в Карпатах. У цей момент до них в будинок вривається злодій, переодягнений у костюм святого Миколая.

"Креденс"(2013)

Дія фільму розгортається у Львові в переддень Різдва. У центрі сюжету перебуває віолончеліст на ім'я Орест. Одного разу в його житті починаються смуга невдач. Родичі змушують Ореста піти на аморальний вчинок, а колеги по оркестру руйнують його кар'єру.  Святковий настрій для головного героя обертається стражданнями.

"Тільки Диво"(2018)

В центрі сюжету фільму знаходяться юнак Северин та його сестричка Аніка. Їх батько бореться зі страшною хворобою. Щоб вилікувати його, діти відправляються в небезпечну подорож за ліками. Ця дорога стає для них справжнім випробуванням.

"Ангели чудяться"(2014)

У цій стрічці Дзідзьо разом з друзями Лесиком і Юліком колядував у сільських хатах. При цьому герої фільму розповідали всім, що збирають гроші на церкву, однак насправді хотіли щільніше набити власні кишені.

"Хто кому Хто"(2011)

Ця лірична комедія розповідає про дівчину на ім'я Міла, яка відзначає свій день народження 31 грудня. Одного разу в цей день їй доводиться розлучитися з нареченим, знайти нового коханого, зустріти батька, якого не бачила 25 років, а також дізнатися...

"Дивне різдво"(2006)

Фільм розповідає про одиноку вдову Ольгу Миколаївну. На банківських рахунках у неї без діла лежать величезні суми. Жінка вирішує витратити ці гроші на те, щоб втілити мрії інших людей. У той же час її жадібні діти намагаються всіляко заволодіти цим багатством і відправляють її до психлікарні.


5."Мус із прози"


6."Суфле із жартів"

7."Музичний пудинг"

8."Шарлотка з вікториною"

9."Десерт із привітань"

З Новим роком, добрі люди!
Сподіваюсь, з вами буде
Запашна, смачна хлібина,
Щастям сповнена година,
Сіль жадана на столі,
Лад і спокій на землі!

З Новим роком, добрі люди!
І нехай у вас не буде
Горя, смутку і біди.
Ну, а поруч щоб завжди
Крокувала доброта,
Найдорожча і свята.

Черговий рік — це лиш фрагмент життя,
Черговий кадр у цім чарівнім світі.
Хай в цьому кадрі буде більше світла,
А тіні всі хай кануть в небуття.


Немає коментарів:

Дописати коментар

"Завжди у моді українська книга"

"Книга — це могутня зброя. Розумна, натхненна. Книга нерідко вирішує долю людини." - писав український публіцист, педагог, письмен...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (40) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (2)