середу, 23 грудня 2020 р.

Чудес пора вже наступає

   Зима - благодатна пора для читання. Як же приємно зануритися в дивовижний світ хорошої книги, коли за вікном м'яко сипле білосніжна пилок, переливаючись іскрами на світлі. У тиші морозного спокою замислюєшся про життя, згадуєш про літо. Пропонуємо вам захоплюючі твори, що допоможуть ще більше відчути атмосферу Різдва і Нового року та можуть стати гарним подарунком на свята для будь-кого. 


   Одна з найкращих казок у світі — "Лускунчик" — перлина творчості видатного німецького письменника Е. Т. А. Гофмана. 
  У різдвяний вечір Фріц і Марі — діти радника медицини Штальбаума — отримують від батьків безліч подарунків: ляльок, дерев'яного коня, іграшкових гусар, крихітний посуд, книжки з картинками. Хрещений Дроссельмеєр підносить їм мініатюрний замок з золотими вежами, по залах якого пересуваються дами і кавалери. Трохи пізніше відбувається знайомство дітей зі ще однією іграшкою — маленьким потворним чоловічком на ім'я Лускунчик, який вміє розгризати тверді горіхи.
 За мотивами казки був створений балет Петра Чайковського в двох актах на лібрето Маріуса Петіпи. Твір був неодноразово екранізований і став основою для мультиплікаційних фільмів.
Чи можна зустріти кохання на автобусній зупинці? Лорі зустріла... Від пронизливого погляду незнайомця її серце шалено забилося. Однак автобус рушив, а хлопець так і лишився на зупинці...
  Цікава історія про кохання з першого погляду. Читається на одному диханні.
 
  
Том Флетчер «Різдвозавр» Хлопчик Вільям просить у Санти на Різдво динозавра і навіть не підозрює, чим обернеться його прохання. Познайомитеся з найфантастичнішим книжковим героєм – Різдвозавром.
 
Соломія Савка «Містерія Різдва»
Ця книжка ‒ про тепло і затишок родинного свята. Про цінності та традиції, що єднають покоління. Бо Різдво ‒ найтаємничіше та найочікуваніше свято для українців. Ця книжка, немов та торба міхоноші, наповнена рецептами святвечірніх страв, колядками і віршами, без яких немислиме Різдво.  
Вже давно знайомі нам твори Гоголя М.В. " Ніч проти Різдва" , Діккенс Ч. "Різдвяна пісня у прозі"

 Чарльз Діккенс «Різдвяна історія».  Повість британського письменника вперше вийшла ще 1983 року і до цього часу залишається різдвяною класикою. Цією відомою історією про Скруджа Діккенс заклав­ основи своєрідної «різдвяної філософії», яка культивується відтоді не лише в Англії, а й у всьому Західному світі.

Трапилася ця історія в ніч перед Різдвом. Хлопець Вакула закохався в красуню, яка захотіла собі черевички, як у цариці. Заручившись підтримкою самого чорта, Вакула добирається до Петербурга, потрапляючи на прийом до палацу. Діставши бажаний подарунок, він приходить до коханої, яка зрозуміла, що марно ризикувала життям Вакули.

     Коли сніг пахне мандаринками? Мабуть, у новорічно-різдвяну пору. Тоді так хочеться вірити в дива і чекати на подарунки святого Миколая, потайки сподіваючись, що він виконає твоє найзаповітніше бажання. Але що, коли ти вже не дитина? Невже у твоєму житті більше не буде святкової магії? 
      Герої оповідань сучасних українських письменниць і письменників, що увійшли до цього збірника, — підлітки. Іноді у святкову пору вони втрапляють у халепи чи переживають дивні пригоди, часом отримують несподівані дари або сумують через болісні втрати і не розуміють, як увімкнути кнопку «радість» на замовлення. Але врешті-­решт найважливіше для кожного з них — зустріти Новий рік та Різдво з найближчими. І в цьому — справжня святкова магія.
Романтика зимових свят у книжці шведського письменника Ульфа Старка «Маленька книжка про любов»!
    Зимою ми всі завжди чекаємо на дива. От і Фред чекає і вірить у них понад усе!  На Фреда чекають маленькі пригоди та труднощі, іспит з любові, а також трохи дива... Без нього ніяк не можна, бо наближається Різдво!    

                      

  Сучасний письменник Філіп Пуллман змальовує фантастичний світ, у якому є Науковці і Ковтачі, гиптяни і броньовані ведмеді, відьми і скельні почвари. А душа людини – її деймон – завжди поруч у подобі тварини… Дванадцятирічна Ліра Белаква разом зі своїм деймоном Пантелеймоном живе в Оксфорді. Її дядько – лорд Азріель – приїздить до Джордан-коледжу, аби організувати експедицію на Північ, адже саме там були зроблені знімки із загадковим Пилом. Після цього все летить шкереберть: у місті починають викрадати дітей, подейкують, що їх відправляють саме на Північ…    
До цієї вишукано оформленої збірки увійшли як авторські поезії, так і народні колядки і щедрівки, що надають неповторності головному циклу зимових свят - від Миколая до Різдва.   В цій книзі можна знайти історія про новорічні свята, а також віршики які стануть в пригоді до Різдвяних свят.
  
     Ці історії об’єднує свято, як завжди Різдво об’єднувало і рідних, і незнайомих людей. Тих, хто у дитячих спогадах зберіг найдавніші традиції свого народу, сідав з великою родиною за стіл із дванадцятьма стравами, промовляв до Бога слова найщирішої молитви, і тих, кого життя перетворило на обивателів без роду і племені, але не змогло відібрати людяності… Усі мають право на різдвяне диво. Воно давно чекає на вас на гомінких львівських площах, маленьких вуличках, у брамах австрійських кам’яниць чи затишних кав’ярнях. Старий годинникар зупинить для вас час, випадковий перехожий підкаже шлях, щоб почалась іще одна історія…

Завдяки трьом популярним підлітковим авторам ця книжка випромінює святкову магію. Три автори — три чудово поєднаних між собою оповідки про кохання, романтику і поцілунки, від яких аж подих перехоплює.

Час читати! Малечі сподобаються яскраві малюнки на кожній сторінці цієї зимової казочки. Який бо він, святий Миколай? Це питання страшенно хвилює маленького хлопчика. Він чемно поводився впродовж року, написав і відправив Миколаю листа із замовленим подарунком і чекає на візит таємничого дідуся. Всі довкола сплять, тільки малому не спиться. Воно й не дивно, адже хлопчикові кортить поглянути, який він із себе, цей благодійник усіх дітлахів планети Земля. І сталося справжнє диво - святий Миколай таки з'явився! І нехай кожен, хто прочитає цю гарно ілюстровану книжечку, повірить у зимові чари.
      Читайте і насолоджуйтесь святами.













Немає коментарів:

Дописати коментар

"Завжди у моді українська книга"

"Книга — це могутня зброя. Розумна, натхненна. Книга нерідко вирішує долю людини." - писав український публіцист, педагог, письмен...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (40) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (2)