середу, 14 лютого 2024 р.

"Валентинка" майстер клас


День святого Валентина, який полюбився багатьом і всесвітньо визнаний та відзначається в багатьох країнах 14 лютого, є одним з найніжніших, затишних, казкових і романтичних свят. Особливо для жіночої частини населення. Діти, підлітки і навіть дорослі прагнуть привітати тих, кого дуже люблять і цінують.
У нашій бібліотеці № 11 бібліотекарі прагнуть покращити розуміння учнями свята Дня святого Валентина, презентуючи різні валентинки, знайомлячи з історією свята та технологією виготовлення листівок "валентинок" та наголошуючи на важливості любові до книг над іншими носіями, а також виявляючи повагу один до одного. З цією метою провели майстер-клас для учнів з оформлення вітальних листівок «Валентинки».

Чоловіки дарують дівчатам квіти та подарунки, жінки для коханих готують романтичну вечерю, деякі освідчуються в коханні, а хтось саме в цей день наважується зробити пропозицію.

Символ цього свята — серце. Вже давно прийнято робити маленький подарунок у вигляді листівки або валентинки.

Валентиинка — невелика вітальна листівка у вигляді сердечка, з добрими побажаннями, словами кохання, пропозиціями руки та серця чи просто жартами, яку не підписують. Одержувач повинен здогадатися, хто надіслав привітання.


Цей жест означає визнання у почуттях до партнера. В сучасному світі традицію трохи змінили і тепер на полицях магазинів закохані купують найрізноманітніші валентинки за різними цінами. А любителі всього незвичайного замовляють особливі види листівок. 
Традиційний колір валентинки — червоний або рожевий. Часто валентинки роблять власноруч.

Автор першої валентинки — французький герцог Карл Орлеанський. У 1415 році, будучи в полоні після битви при Азенкурі, він посилав дружині з лондонської в’язниці любовні вірші.  І до цього дня всі охочі можуть в цьому переконатися —одна з тих «валентинок» стала експонатом Британського Музею (Блумсбері, Лондон) – одного з найбільших музеїв у світі, другого за відвідуваннями після Лувру серед художніх музеїв.
Найдорожчу валентинку було зроблено на замовлення Аристотеля Онассіса. Її зробили із золота, а прикрасили серце смарагдами та діамантами.

Також було розкішне пакування. Валентинку загорнули шубу з норки. Таким чином мільярдер із Греції показав коханій, яка на той час була відомою оперною дівою, як він її цінує. Тоді валентинка вартувала $300 000.

Учні, які завітали до нас на майстер клас, створили свою  "Валентинку", яку з любов'ю подарують найкращому другові, вчителю, батькам. 


 Колись дівчата вірили в повір'я: якщо дівчина побачить у день Святого Валентина птицю вільшанку, то їй судилося вийти заміж за моряка, якщо горобця - то судився їй бідняк, з яким вона все ж знайде своє щастя, а щиглик обіцяв чоловіка-мільйонера.

Немає коментарів:

Дописати коментар

“Квітоньки на писанці зірчасті”

Перед Великоднем у нашій бібліотеці відбулася творча майстерня, де бібліотекарі розповіли про традиції та символи розпису писанок. Пояснили,...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (7) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (7) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (117) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (111) Чорнобиль (3)