середу, 28 лютого 2024 р.

Веселі історії та пригоди від письменниці Меґан МакДоналд


Письменниця з'явилася на світ 28 лютого 1959 року в Піттсбурзі. Була наймолодшою, п'ятою дитиною в сім'ї, в якій росли ще чотири дівчинки. Враження дитинства згодом надихнули авторку на письменництво.

Навчалася в Оберлінському коледжі і університеті Піттсбурга. Кілька років пропрацювала бібліотекарем. Згодом повністю присвятила себе писанню.

Меган МакДоналд заміжня. Зараз разом з чоловіком проживає в штаті Каліфорнія. Пише дитячі книги, які користуються величезною популярністю в США і за кордоном.

Перша книга Меган Макдоналд, що називалася «Це дійсно будинок рака-самітника?», удостоїлася відразу двох літературних премій. Успіх надихнув авторку на нові творчі звершення.

Нині перу письменниці належить вже більше сорока книг, серед яких найбільшою популярністю у дітвори користується серія про Джуді Муді і її молодшого братика Стінке. На її основі в 2011 році навіть було знято фільм, але він не став таким же популярним, як книга. Невгамовна дівчина підкорила серця дітвори своєю невгамовною фантазією, енергією і оптимізмом. Вона постійно потрапляє в кумедні халепи, але незмінно знаходить вихід з будь-якої ситуації. У всіх пригодах Джуді супроводжують друзі - Роки, Френк і малюк Стінке, якому нерідко дістається від сестри, але він не в образі.

Якщо ваша дитина ще не знайома з цим веселим і пустотливим дівчиськом, радимо завітати в нашу бібліотеку і познайомити вашу дитину з книгами Меган МакДоналд.
 Їх сюжети захоплюють навіть тих дітей, які не люблять читати. Малюки буквально «ковтають» всю серію цілком. Та й мами з татами із задоволенням знайомляться з творчістю Меган МакДоналд. А все тому, що письменниця придумує дивно позитивні і оптимістичні історії, які захоплюють, дарують гарний настрій і при цьому не позбавлені виховних моментів. Однак останні так вміло вплетені в текст оповіді, що книги не справляють враження нудного моралізаторства. Просто з самої послідовності подій стає зрозуміло, що і як трапляється в житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

“Кожна людина — це особистість”

До Міжнародного дня боротьби за права людей з інвалідністю (відзначається щорічно 5 травня), бібліотекарі публічної бібліотеки №11 презентув...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (7) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (7) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (117) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (111) Чорнобиль (3)