четвер, 16 листопада 2023 р.

Толерантність. Це стосується кожного.

Толерантність - одна з якостей сучасної людини.
Сьогодні гостро стоїть питання нехтування учнями та молоддю загальнолюдськими цінностями, порушення особистих прав людини та нетерпимості один до одного. Тому дуже важливо навчити дітей бути толерантними, жити в злагоді та добросусідстві, поважати інших людей та їхні думки.
З метою ознайомити учнів з поняттям "толерантність", визначити основні характеристики толерантності, навчити встановлювати стосунки на доброзичливій основі та виховувати чуйність, взаємоповагу, бібліотекарі запросили учнів молодших класів на бібліотечний урок толерантності.
Читали казки про толерантність і доброту, виконувати ролі різних персонажів та відтворювали ситуації, які вказують на важливість толерантності.


 
Вміння поводитися толерантно може стати рисою характеру і таким чином забезпечити успіх у спілкуванні. Толерантні люди краще усвідомлюють власні недоліки та вчителів. Вони критично ставляться до себе і не звинувачують інших у своїх проблемах. Вони не перекладають провину на інших. Толерантні люди не малюють світ у двох кольорах - чорному і білому. Вони готові слухати і розуміти погляди інших, тому що не зациклюються на відмінностях між "я" та "іншими". Почуття гумору та вміння сміятися над власними слабкостями - особлива риса толерантних людей.
Толерантність у суспільстві є чи не найяскравішим показником культурного рівня його членів. У суспільствах з низьким культурним рівнем проблема толерантності стоїть гостріше. Толерантність розвивається з раннього віку. Діти беруть за взірець свою сім'ю та батьків, формують певні погляди та принципи. Перевиховати їх у майбутньому не завжди вдається, навіть під загрозою державного примусу, особливо застосування юридичної відповідальності. Толерантність означає повагу до людей, які сповідують різні релігії, мають різні політичні погляди та переконання.
Толерантність – це готовність прийняти інших такими, як вони є, це повага до свободи іншої людини, її поглядів, думок, поведінки, прийняття і правильне розуміння різноманіття культур нашого світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

«І в книгах пам'ять про війну»

   8 травня Україна і світ відзначають День пам'яті та примирення, вшановуючи полеглих у Другій світовій війні. Сьогодні ми вас поз...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (7) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (42) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (7) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (117) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (111) Чорнобиль (3)