середу, 14 червня 2023 р.

"Світлячок безпеки" - майстер клас з виготовлення флікерів.

Згідно з офіційною статистикою наїзд на пішохода є найбільш поширеним видом дорожньо-транспортних пригод. ДТП за участю пішоходів відбувається переважно в темний час доби. Туман, дощ, світло фар зустрічних автомобілів роблять пішохода менш помітним, або їх просто не видно, навіть на освітленій вулиці. Діти-найбільш вразливі учасники дорожнього руху. 
Бути помітним у темряві – це найдієвіший спосіб убезпечити себе від неприємностей на дорозі у темний час доби. Світловідбиваючі елементи – один з можливих варіантів забезпечити безпечне перебування дитини на дорозі.

Як зробити дитину видимою на дорозі? Флікери - реальний метод запобігання непередбачених ситуацій. 

 Про безпеку на дорозі, розповіли бібліотекарі нашої бібліотеки разом з патрульною поліцією м.Києва  школярам НВК "Ерудит" та провели майстер клас з виготовлення флікерів.  Бо пішохід — повноцінний учасник дорожнього руху, який має дотримуватися Правил Дорожнього Руху.
Познайомимо вас з деякими з них:

Постановою Кабінету Міністрів України  від 10 жовтня 2001 р. № 1306
Затверджено Правила дорожнього руху. Ці Правила відповідно до Закону України "Про дорожній рух" встановлюють єдиний порядок дорожнього руху на всій території України. 
"1.4. Кожний учасник дорожнього руху має право розраховувати на те, що й інші учасники виконують ці Правила."
Відповідно до цього ж Закону: Розділ III

ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ УЧАСНИКІВ ДОРОЖНЬОГО РУХУ
Стаття 14. Учасники дорожнього руху
"Учасниками дорожнього руху є особи, які використовують автомобільні дороги, вулиці, залізничні переїзди або інші місця, призначені для пересування людей та перевезення вантажів за

допомогою транспортних засобів.

До учасників дорожнього руху належать водії та пасажири
транспортних засобів, пішоходи, велосипедисти, погоничі тварин."

В Статті 17.  Чітко описані основні права і обов'язки пішохода.
 Для того щоб зобов’язати пішоходів використовувати світловідбиваючі елементи в темну пору доби, було внесено зміни до постанови Кабміну № 1306 від 10 жовтня 2001 року, де зазначено, що пішоходи повинні використовувати світловідбивні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світловідбивні елементи.
Особи, які порушують ці Правила, несуть відповідальність згідно із законодавством.
Сьогодні всі разом виготовили флікери - світловідбиваючі наліпки, які дають змогу водію побачити пішохода на більшій відстані.


 
Учням було дуже цікаво створити власноруч флікер-брелок, який вони захочуть. 

 


Навчилися користуватися клеевим пістолетом, останнім часом це один з найбільш використовуваних інструментів в побуті. 
Супер! У всіх вийшли чудові брелки-флікери. Тепер перебування на пішохідних переходах в темну пору доби буде безпечнішим.


Наші маленьки читачі, побачивши патрульних поліції в бібліотеці, були трішки здивовані, але задавали Максиму і Анастасії багато запитань і розповіли як вони поводять себе на дорозі. 

Щиро дякуємо наши амбасадорам безпеки, за цікавий і корисний майстер клас. 


Будьте свідомим пішоходом та дотримуйтесь правил дорожнього руху.
Пам'ятайте, вас чекають вдома живими і неушкодженими!



Немає коментарів:

Дописати коментар

“Попіл Чорнобиля”

    Сьогодні в Україні відзначають 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію яде...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (3)