неділю, 18 червня 2023 р.

Лариса Денисенко - я і Конституція.

    Лариса Денисенко. Від учора їй 50. Вона цілеспрямована, розумна, сильна, цікава, з активною життєвою позицією. А ще адвокатка, письменниця, журналістка, телеведуча, радіоведуча, модель. Дуже багато фемінітивів, але вона їх любить і послідовно вживає під час інтерв’ю, на телебаченні та на радіо.
    Народилася Лариса 17 червня 1973 року у Києві. У дитинстві та юнацтві Лариса була дуже активною: займалася музикою, співами, танцями, гарно вчилася. Любила дівчинка і спорт. Найбільшого успіху досягла у великому тенісі та в плаванні, в останньому здобула кандидата у майстри спорту. Підлітком спробувала себе в ролі моделі у В’ячеслава Зайцева. Усе встигала, бо їй було то цікаво. Лариса закінчила юридичний факультет Київського національного університету ім. Т.Шевченка в 1995 році, другу вищу освіту здобула в Центрально-Європейському університеті в Будапешті. Коли Лариса працювала у Міністерстві юстиції, вирішила вивчити українську мову. Взірцем для неї став Сергій Головатий, який двічі був міністром юстиції в Україні. Мову жінка вивчила самостійно у 22 роки.
   Ларисі подобалася кар’єра державного службовця в Міністерстві юстиції. Одне з її найбільших досягнень у цій галузі — підготовка до ратифікації повного пакету документів Європейської конвенції з прав людини, відповідно до якого громадяни України можуть обстоювати свої права в Європейському суді з прав людини в Страсбурзі. Наразі Лариса веде адвокатську практику. Має ліцензію здійснювати практику в Торонто та Оттаві щодо справ, пов’язаних з біженцями та мігрантами. Є одним із адвокатів, які представляють інтереси громадян в Європейському суді з прав людини (Страсбург).
   У 2002 році вона написала перший роман з новел “Забавки з плоті і крові” для конкурсу “Коронація слова” і отримала Гран - прі.
  Потім був роман “Кавовий присмак кориці”, який вийшов у 2005 році. Роман про кохання.
   Одна з наступних її книжок “Танці в масках” посіла перше місце місце у рейтингу журналу “Кореспондент” за 2007 рік як найкраща книга в жанрі белетристики.
   Восени 2006 року Лариса стала ведучою програми “Документ плюс” на каналі “1+1” разом з Анатолієм Яремою та Юрієм Макаровим. Була сценаристом на телевізійних проектах «Чужі помилки» (СТБ); «Сімейні драми», «Сімейні мелодрами» (1+1).
    У 2017 році на Форумі видавців львівська презентація книги Лариси “Майя та її мами” потрапила у скандал.
Насправді, книжка ні до чого не закликає та нічого не пропагандує. Вона просто показує, що не існує еталонної сім’ї: родин безліч, і всі вони особливі. І не важливо, скільки в дитини батьків та якої вони статі, наскільки велика в неї сім’я, чи рідна вона дитина, бо головне — любов у домі, комфорт та повага.

Юридична та літературна діяльність Лариси злилися в її останній книзі “Я і Конституція”, яка була представлена на Книжковому Арсеналі в 2019 році.
Ця книга покликана у простій формі, з ілюстраціями пояснити дітям основний закон, бо “Конституція — це не для юристів, а для всіх людей, зокрема й дітей”. Книга зрозуміло пояснює наймолодшим громадянам України складні юридичні процеси, розповідає їм про їхні свободи та обов’язки, про повагу до інших та про розуміння своїх прав.
В нашій бібліотеці представлена виставка до дня народження письменниці.





Немає коментарів:

Дописати коментар

“Попіл Чорнобиля”

    Сьогодні в Україні відзначають 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію яде...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (3)