середу, 17 травня 2023 р.

“Душею до мистецтва доторкнися”

Щорічно Міжнародний день музеїв заведено відзначати 18 травня. Засноване свято в 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв.
До Міжнародного дня музеїв, в бібліотеці проходять дні інформування, виставки, пізнавальні ігри.
Про важливість музеїв у культурному розвитку суспільства бібліотекарі розповіли на бібліотечному уроці для учнів 6 класу 159 школи під час нашої зустрічі. Музеї так як і бібліотеки перетворюються на важливі осередки освіти і навчання, оскільки саме вони забезпечують доступ до національної культурної та природної спадщини людям різного фаху та віку.
В кожній країні вони інші, але й подібні, принаймні, тематикою.
В Україні є до півтисячі музеїв, які підпорядковані Міністерству культури і туризму. Всі інші приватні, відомчі, місцеві, при школах і заводах, фабриках, шахтах, у лікарнях, меморіальні і просто неба. Але нажаль з початку повномасштабного вторгнення росіяни зруйнували 63 музеї та галереї. У ніч з 7 на 8 травня 2022 року прямим влучанням ракети було знищено маєток XVII століття визначного українського мислителя Григорія Сковороди. Музей старожитностей у Чернігові, який побудували в кінці ХІХ ст. у популярному тоді псевдоготичному стилі.
Поки росіяни продовжують нищити все на своєму шляху, країнці не тільки намагаються зберегти життя, а й рятують музейні експонати, проводять концерти в укриттях, відкривають нові культурні та освітні установи. Тому так важливо берегти, вивчати просувати культуру нашого народу.

Нашу подорож музеями світу ми провели у вигляді гри геокешинг. Учні виконували різні завдання: пройшли вікторину, за допомогою Qr -кодів, координат, спеціальних описів місць шукали і досліджували найцікавіші музеї.
Учнів зацікавила література про культуру україни, які були представлені в бібліотеці на виставці.
Учні побачили, що похід до бібліотек, музеїв, галерей не є нудним і нецікавим. Бо багато сучасних музеїв у різних містах України тепер є інтерактивними майданчиками, де експонати можна чіпати, пересувати, вивчати, слухати.

Немає коментарів:

Дописати коментар

“Попіл Чорнобиля”

    Сьогодні в Україні відзначають 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію яде...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (3)