четвер, 13 травня 2021 р.

День сім'ї

 Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день сім'ї.



Сім'я для кожної людини є дуже важливою для життя. Народжуючись на світ, маленька людина набуває маму і тата, а виростаючи обзаводиться власною сім'єю. 

Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня . Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. На думку Генерального секретаря ООН , коли зневажаються основні права однієї сім’ї – єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою. Вперше це свято було відзначено 15 травня 1994 року.

Родина та сімейні стосунки – одні із  найважливіших речей у нашому житті. Сім’я, родина, рід - є основною опорою, «стовпами» для становлення нас, як особистості. До цих головних надбань людського суспільства ми, українці, завжди ставилися й ставимося з особливою святістю та повагою. Хто ще може підтримати, втішити, допомогти, вислухати та дати слушну пораду у важких життєвих ситуаціях, як не найрідніші люди. Хто щиро розділить радість у моменти щастя, як не близькі та кохані.  Ми маємо це цінувати і пам’ятати, дякувати нашим пращурам за цінні поради і настанови щодо створення родинного вогнища і підтримання його. Не дивно, що прийнято відзначати таке чудове свято!



День сім'ї – це те свято, коли особливо хочеться об'єднатися зі своїми рідними і близькими, сказати один одному теплі слова кохання, приділити увагу і турботу, подарувати невеликий презент або просто подзвонити. Сім’я – це те, що дає нам сили. Любов – це те, що гріє наші серця. Вірність – це те, що змушує вірити в чудеса і повністю довіритися близькій людині. Світле свято! Від усієї душі хочемо побажати вам благодаті, миру, взаєморозуміння і теплоти у ваших відносинах. Нехай ангел-охоронець, який вас оберігає, вкриває своїм крилом від усього підступного, яке нам іноді посилає доля. Нехай його всеосяжний погляд стежить за вами, а турботливий голос підказує вам правильний шлях. Завжди пам’ятайте, що немає людей дорожчих, аніж наші близькі та рідні, які завжди поруч з нами навіть духом.

У Міжнародний день сім’ї  ми бажаємо, щоб кожен пам’ятав – сім’я найважливіше! Бережіть сімейний вогник, свої рідних! Нехай у кожній сім’ї буде  непохитна твердість родинних стосунків, мир та злагода, а це свято стане для кожного з нас продовженням великого сімейного щастя і вагомих досягнень для кожної сім’ї.





Немає коментарів:

Дописати коментар

“Попіл Чорнобиля”

    Сьогодні в Україні відзначають 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію яде...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (3)