неділю, 9 травня 2021 р.

Матусям уклонімось знов і знов...


День Матері - це 129 сторінка з 365 сторінок книги. Запрошуємо вас продовжити знайомитись ще з однією  книгою разом з Бібліотекою 11. Дорогі наші читачі, пропонуємо вам приємно провести час в нашому "БібліоКафе".

До вашої уваги святкове Меню:


1.Асорті.


2.Книжковий салат

"Середина світу" Андреас Штайнгьофель
Сімнадцятирічний Філ намагається знайти своє місце серед вихору людських дивацтв. Він шукає порозуміння з ексцентричною мамою. Ґлясс - не зовсім традиційна мама, яка не хоче "ламати" своїх дітей традиційними "так прийнято", легко приймає гомосексуальність сина, та при цьому відправляє його на пластичну операцію через великі вуха. 

"Кохана" Тоні Моррісон

В основу роману, нині визнаного класичним, покладено реальні події, що відбувалися у штаті Огайо у другій половині 19 століття: це історія чорношкірої рабині, яка вбила свою доньку, щоб врятувати її від рабства. Роман був удостоєний Пулітцерівської премії (1988), а згодом став головною підставою для присудження письменниці Нобелівської премії з літератури (1993). 

Джаклін Вілсон "Розмальована мама"
Зірка і Дельфінна – так звуть сестер, які мають на двох купу проблем. Усі вони різні, але одна – спільна. Це Маргарита,їхня дивовижна мама. Непередбачувана і химерна, любляча і недбала, сильна і беззахисна мама. Розмальованою її назвали через те, що все її тіло було вкрите татуюваннями: відьми, жаби, хрести та ще багато всілякої всячини. У свої 30+ Маргарита жила життям шістнадцятирічного підлітка: нескінченні гульки, натовпи залицяльників, неадекватна поведінка… 

"Моя дорога птаха" Ольга Кузьменко
"Моя дорога птаха" - це книга, в якій пульсує суцільна емоція, живий нерв. Вона умовно розділена на три частини - своєрідний фотоальбом як обрамлення до маминої розповіді про Андрія Кузьменка, його казка «Тарасик, тролейбус і святий Миколай» і підбірка текстів його пісень. Але насправді це слова, які мама просто не могла не сказати про свого сина, про свою найдорожчу птаху, про те, яким він був і яким завжди буде для неї.

"Слова Любови для тебе,Мамо."
Найблагородніше покликання на землі – бути матір’ю. Справжнє материнство є найкращим серед усіх мистецтв, найвеличнішим з-поміж усіх професій. До цієї книжки увійшли думки, історії, цитати, афоризми, присвячені матерям. Книжка стане приємним подарунком для твоєї мами до Дня Матері чи з іншої нагоди. Теплі і барвисті ілюстрації та вдало підібрані тексти допоможуть висловити найтепліші почуття, які кожен з нас відчуває до найближчої людини — до мами.

3. Поетичний пиріг.




4. Кінематографічний штрудель.

"Нестерпна леді. 
Напередодні святкування Дня матері доля дивним чином переплітає долі трьох абсолютно різних жінок, змінюючи їх життя на краще"


"Мачуха". 
Джекі ревнує своїх дітей до молодої пасії колишнього чоловіка і робить все можливе, щоб перешкодити їм зблизитися один з одним. Але одного разу вона дізнається, що тяжко хвора. І усвідомлює, що майбутнє дванадцятирічної Анни і шестирічного Бена тепер залежить від відносин з мачухою.

"Материнство."
Мама двох дітей у виконанні Уми Турман готується до святкування дня народження дочки і стикається з величезною кількістю труднощів. Реальної допомоги немає ні від кого, зате суперечливі поради сипляться з усіх боків.


"Я не знаю,як вона робить це."
Кейт - фондовий менеджер і мати двох дітей. В силу обставин їй доводиться робити сто справ одночасно: доглядати за дітьми, продавати і купувати акції, з'ясовувати стосунки з чоловіком, відбиватися від боса і ще багато чого.Чудова комедія, після якої багато жінок задумаються про зміни у своєму житті, а чоловіки подивляться на своїх подруг по-іншому.

"Модна матуся."
Відмінний сімейний фільм про вічні цінності. Після загибелі сестри безтурботна Хелен несподівано стає опікуном трьох племінників. Чи зможе вона поєднати турботу про них з відрядженнями і модними тусовками.

5. Мус із прози.


6.Суфле із висловлювань.





7.Музичний пудинг.


8.Шарлотка з вікторини


9.Десерт із привітань

1. Спасибі за ласку, за щире тепло

Недоспані ночі, турботи й добро.

Здоров'я міцного тобі я зичу щиро,

Любові і радості, злагоди й миру!


2.Тебе, матусю, раді привітати

В святкові та буденні дні,

Бо ти для нас єдина, мамо,

І кращої немає на землі.


3.Матінко люба, зозуленько мила,

Щирі вітання тобі!
Зичу я щастя, здоров'я і миру
в домі твоєму завжди!

4.Спасибі, матусю, що життя дарували,
Спасибі, матусю, що Ви нас навчали.
Спасибі, рідненька, за вічну турботу,
За щире бажання добра нам усім.

5. Матусю,
Хай збудеться все, що Ти хочеш,
Хай збудеться все, що чекаєш,
Хай стежка проляже в трояндах,
Яку Ти в житті прокладаєш.

Матусю,
Хай буде удача у всьому,
Добробут хай буде у домі,
Багатство і радість, й наснага,
І шана людська і повага!


Немає коментарів:

Дописати коментар

"Завжди у моді українська книга"

"Книга — це могутня зброя. Розумна, натхненна. Книга нерідко вирішує долю людини." - писав український публіцист, педагог, письмен...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (40) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (2)