неділю, 12 лютого 2023 р.

Майстер клас "Валяння з вовни"

Старовинні ремесла завжди були цікаві любителям творчості, завдяки неповторності виробів, створених руками, такі речі завжди були затребувані. Сучасні умільці створюють з вовни не тільки одяг і всілякі аксесуари. В їх руках оживають цікаві, яскраві іграшки, елегантні сумки, шарфи і пальто. Зараз у моді фелтинг чи валяння із вовни.

Археологи датують виникнення перших валяних виробів 8000 річним віком. Існує, також, красива легенда, яка говорить, що перший валяний килим з'явився на Ноєвому ковчезі. Вівці, пливли на ньому, знаходилися в дуже тісних приміщеннях. Їх шерсть падала на підлогу, намокала і збивалася копитами. І коли вівці покинули ковчегковчег,  то в приміщенні залишився валяний килим. 

 Валяння з вовни - це давня техніка рукоділля, коли з тонких волокон вовни створюються малюнки на тканині, об'ємні іграшки, панно, декоративні елементи, аксесуари, сумки, одяг. Це початковий майстер клас, який познайомить вас з цією дивовижною технікою і, можливо, перетворитися в майбутнє хобі.

Мокре валяння – один з найстаріших видів декоративного текстилю, в якому використовується здатність волокон вовни до зчеплення і переплетення в мокрій лужному середовищі.

Сьогодні в бібліотеці майстриня Надія Валентинівна провела майстер клас з виготовлення килимка з вовни, техніка валяння з вовни. Спільною працею створили килимок. 





Дякуємо всім хто завітав до нас на майстер клас і долучився до виготовлення теплого, вовняного килимка який можна використовувати як пояс. Цей виріб наповнений теплом і вірою в нашу перемогу ми передамо для захисників. 






Немає коментарів:

Дописати коментар

“Попіл Чорнобиля”

    Сьогодні в Україні відзначають 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію яде...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (3)