вівторок, 14 лютого 2023 р.

Від любові сонячно стає.

 День святого Валентина - найромантичніше свято! Кохання — одне з піднесених, шляхетних і прекрасних почуттів! 
У всьому світі його відзначають як день любові: хлопці та дівчата, чоловіки і жінки обмінюються валентинками - вітальними листівками. Ця традиція з'явилася дуже давно, ще в VII столітті. 
Валентин був християнський священик, і за його вчення він був кинутий до в'язниці.
Легенда каже, що між Валентином та дочкою тюремника Астерія була глибока дружба. Існує історія, що він вилікував дочку тюремника від сліпоти. Перед самою стратою Валентин попросив олівець і папір у свого тюремника і підписав прощання для неї "Від твого Валентина " , фразу, яка продовжує жити, до цього дня. Валентин був страчений 14 лютого 270 н.е.


Дізнатися про День Святого Валентина, до нас в бібліотеку завітали маленькі читачі, яких ми познайомили з цікавими легендами про те, як, де і коли виникло це свято і як його відзначали.
За легендою, День закоханих бере свій початок ще з сивої давнини, відтоді, коли тільки-но почали будувати Рим. Спочатку в цей день люди відзначали свято римської богині шлюбу, материнства і жінок богині Юнони і бога Пана. Головною забавою цього свята була гра «Вибери милу». Римські дівчата писали на маленькому клаптикові паперу свої імена і кидали ці папірці в посудину. Потім їх ретельно перемішували і посудину пускали по колу. Юнаки мали витягнути папірці. Дівчина, що її ім’я було написано там, ставала його милою до наступного свята. Так і виник День закоханих.

Власноруч виготовили цікаві вітальні валентинки. 


Кожна людина хоче почути, що її цінують, поважають і найголовніше люблять. Кожен очікує подарунків, приємних сюрпризів, і діти зробили своїми руками цікаві і оригінальні листівки- валентики, щоб привітати тих кого люблять і поважають.

  



Немає коментарів:

Дописати коментар

“Не може існувати наша мрія, коли загублена історії перлина”

  Сьогодні відзначається Міжнародний день пам’яток та визначних місць та День пам’яток історії та культури в Україні.З метою популяризації к...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (10) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (15) Європа (7) здоровий спосіб життя (35) книги (37) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (114) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (106) Чорнобиль (2)