вівторок, 29 червня 2021 р.

Стрімкий політ до зірок-Антуан де Сент-Екзюпері

29 червня    1900 року в Ліоні, в сім'ї дворянина, народився відомий французький письменник Антуан де Сент-Екзюпері. 
Дивовижний письменник, військовий льотчик і глибокий філософ .

  При народженні  він отримав кілька імен – Антуан – Марі – Сент –Батист – Роже, але у подальшому житті обходився тільки першим з них.
  Однолітки дражнили його «звіздарем». Але мати називала сина «король-сонце» за його рідкісну доброту, веселий характер і любов до природи.
  Вже з 6-річного віку Антуан складає вірші та казки.  В архіві коледжу,  де навчався Антуан, зберігся  його перший серйозний твір у прозі - шкільна робота на досить забавну тему: пригоди циліндра.
  У 1926 р. він став пілотом компанії «Аеропосталь», доставляв пошту на північне узбережжя Африки. Тут він пише свій перший твір - «Південний поштовий».


 “Маленький принц” став своєрідним заповітом Екзюпері, який у 1944 році таки повернувся на військову службу в складі військово-повітряних сил Америки, щоб продовжити боротьбу за звільнення Франції від нацистів. Він домігся від командування дозволу на 9 бойових вильотів і з останнього, дев’ятого, не повернувся.

Письменник залишається жити в героях своїх книг.






Маленький принц - Екзюпері - живе тепер на своїй планеті. Вирощує і плекає троянду, вільно літає на інші планети і час від часу з'являється на Землі, щоб перевірити чи не забули люди, що всі ми відповідаємо за тих, кого приручили.

 Цікаві факти про життя і творчість письменника в нашій вікторині:
https://learningapps.org/watch?v=pu9xs19ic21
Сент-Екзюпері до останнього вірив, що тільки люблячи цей світ і те, що ти робиш, можна дійсно щось привнести в життя. 
Тому що вірив, що тільки любов’ю можна перемогти ненависть. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

“Попіл Чорнобиля”

    Сьогодні в Україні відзначають 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію яде...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (3)