пʼятницю, 22 березня 2024 р.

Вода - безцінний дар природи


До Всесвітнього дня водних ресурсів, який щороку відзначається міжнародною спільнотою 22 березня, бібліотекарі організували екологічну мозаїку, для учнів молодших класів. Метою заходу було нагадати дітям про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього середовища та суспільного розвитку. Діти переглянули навчальний мультфільм про колообіг води в природі. Відгадували загадки, розв’язували екологічні шаради. Захід допоміг розширити уявлення учнів про роль води в житті людей та поглибити їхні знання про водні ресурси і про те, як вода діє на організм. А проведені наукові експерименти відкрили безліч цікавого. 

 

До основних цілей відзначення цієї дати можна віднести такі напрями діяльності, як:
– надання реальної допомоги країнам, що зазнають дефіциту питної води;
– поширення інформації про важливість охорони водних ресурсів.
На нашому заході, бібліотекарі привернули увагу до проблеми забруднення водних артерій планети та збереження їх. Про те, як ми, споживачі впливаємо на забруднення та що ми зможемо зробити для збереження надважливого ресурсу нашої планети.
 


Мало хто замислюється над тим, що кожного разу, коли вони перуть білизну, до сумної картини додається новий смертельний удар. Більшість пральних порошків, що використовуються в Україні, складаються з фосфатів. Коли фосфор потрапляє у водойму, синьо-зелені водорості активно розмножуються. Як наслідок, у водоймах розмножуються синьо-зелені водорості, що призводить до заболочування і подальшого гниття. В результаті у воді розкладаються сотні кілометрів водоростей. У 1980-х і 1990-х роках понад 50 промислово розвинених країн законодавчо обмежили використання миючих засобів на основі фосфатів або взагалі заборонили їх.

Сьогодні вкрай важливо підвищувати обізнаність про важливість води для життя на Землі та раціональне використання водних ресурсів, що сприяє економічному та соціальному добробуту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"Безпека в запитаннях" - охорона праці.

28 квітня в Україні та понад 100 країнах світу відзначатиметься Всесвітній день охорони праці. Цей день - можливість привернути увагу людей ...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (110) Чорнобиль (3)