четвер, 21 вересня 2023 р.

“Мир на землі - це затишок і тиша”



Є у мене мрія невеличка,
Щоб коли прокинусь —
не було війни.
І ота хатинка білоличка
Забуяла квітом по весні.
Щоб усі додому повернулись,
Всі, кому прийшлось під час війни
У далекім краї опинитись,
України-неньки ріднії сини!
Щоби діти більше не лякались,
Не страждало наше щоб село,
А дорослі до роботи брались,
Щоб ще краще в нас життя було!


21 вересня в усьому світі відзначають День миру.

  Для України це свято має особливе значення. Для когось мирне життя — це буденність, а для українців — це мрія. Протягом усієї історії українська держава боролася за своє мирне існування. А з 2022 році Україна величезною ціною бореться проти російської агресії, щоб наші нащадки ніколи не знали війни. Ми щодня змушені виборювати право жити під мирним небом. Мир справді має дуже важливе значення і наш народ по-особливому це відчуває зараз.

   Символом Міжнародного дня миру є білий голуб з оливковою гілкою, який після Другої світової війни почали називати “голубом миру”. Вперше цей символ представили 1949 року на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що відбувався у Парижі.
   Міжнародний день миру був заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою зміцнення миру в усьому світі, припинення вогню, підкреслити безглуздість воєн, відмови від насильства та підвищення обізнаності про мир серед населення усього світу
, підкреслити важливість миру між усіма країнами і безглуздість воєн.
   Генеральна Асамблея ООН закликає всі народи та держави скласти зброю та дотримуватись перемир’я протягом хоча б 24 годин.
За традицією День миру розпочинається з удару в Дзвін Миру, який знаходиться у західній частині саду перед будівлею Секретаріату.
Мир – це не просто складання зброї, а набагато більше. Мир – це про світ, у якому ніхто не вмирає через чиїсь прагнення захопити більше територій та підкорити собі більше народів. Мир – це коли земля не здригається від бомб та ракет. Мир – це жити у світі, в якому люди ставляться з гідністю один до одного незалежно від раси, переконань та поглядів. Мир – це коли діти можуть обійняти свої батьків, а у небі летять лише птахи. Мир – це не лише думати й говорити про нього, а й щось робити для цього.
До Міжнародного дня миру в нашій бібліотеці проходить виставка, яку ви можете відвідати. Також бібліотекарі провели для дітей 324 школи майстер - клас "Символ миру".






Немає коментарів:

Дописати коментар

Україна берегиня Європи.

Відзначення Дня Європи в Україні є важливим кроком до зміцнення самоідентифікації України як європейської держави, яка поважає європейські т...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (7) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (8) здоровий спосіб життя (36) книги (42) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (7) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (118) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (111) Чорнобиль (3)