суботу, 21 листопада 2020 р.

"Це наші сльози, наша радість, це наша гідність і любов."


  Сьогодні українці відзначають свято, яке уславлює дві значні революції 2004 та 2013 років.
   21 листопада - дата одразу двох визначних для України подій: президентських виборів 2004 року, які стали початком Помаранчевої революції, та початку Євромайдану. Це було важке випробовування для нашої країни, але українці довели свою любов до країни, честь і мужність. В цей день ми віддаємо шану патріотизму та мужності громадян ,які стали на захист демократичних цінностей,  прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та прагнень до європейського майбутньго.
 Також сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході держави, усіх тих ,хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі вони залишаються в пам"яті народу назавжди, стають гордістю, прикладом для майбутніх поколінь.
   Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у домівках, не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави. 
До пам"ятної дати в бібліотеці проводиться виставка книжок .



Анатолій Гальчинський "Помаранчева революція і нова влада." Видавництво: "Либідь",2005 р.
У книзі відомого вченого аналізуються об’єктивні передумови Помаранчевої революції, її рушійні сили, історичні, соціальні та психологічні витоки. Особливу увагу автор приділяє упередженню конфлікту між задекларованими Майданом високими стандартами суспільного прогресу і практичними кроками нової влади з їх реалізації.

Майдан.Свідчення.
Під редак.: Л.Фінберг, І.Берлянд, О.Андрєєва. Видавництво: "Дух і література", 2018 р.
У книзі зібрані свідчення учасників Майдану про допомогу постраждалим, спогади про медичну, соціальну, психологічну, правову та іншу допомогу майданівцям та їхнім родичам у Києві та Україні. Зафіксовано безпрецедентний досвід самоорганізації людей, який має бути осмисленим і стати важливим для національної пам'яті сучасників, та майбутніх поколінь.

Михайло Вітер "Літопис Революції гідності." Видавництво .:Піраміда .2017 рік
Основна увага в книзі приділяється правдивому опису подій, людей, того духу взаємопідтримки і самопожертви, що панував на Майдані.Луже важливо зберегти і передати нащадкам правду про події, настрої, трагедії і перемоги того часу.


Олексій Баганець "Як вмирає правда про Майдан." Видавництво :Юрінком Інтер. 2016 рік
Євромайдан, Революція Гідності, барикади на столичному Хрещатику, палаючі шини, кров поранених і вбитих на Майдані – усі ці події змінили нас, ми виросли в своїй національній самосвідомості. Ми відчули свободу і хочемо знати правду. Зокрема, правду про те, чому до сьогодні більшість злочинів, пов’язаних зі згаданими подіями, доcі не розкриті, а злочинці перебувають на волі. Чому так сталося і хто в цьому винен? Саме на ці питання і пробує дати відповідь автор книги «Як вмирає правда про Майдан…» Олексій Баганець, професійний юрист, який після Революції Гідності, будучи заступником Генерального прокурора України, організовував та координував роботу перших слідчих груп із розслідування цих справ, до свого звільнення з ГПУ.
Броніслав Панасюк "Помаранчева революція в променях національної ідеї." Видавництво :КНЕУ, 2006 рік.
Художньо-політичний твір присвячено переломним дням української історії, коли вперше за триста п’ятдесят літ пригнічений, позбавлений своєї історії, культури і мови народ 2004 року вийшов на майдани країни, щоб позбавити ненависну владу привілеїв і відправити її в небуття. Читач довідається про те, як загублена і пригнічена в олігархічній владній чехарді українська людина шукала себе в розпочатій бурі небаченого за напругою, але толерантного народного гніву.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Книжкова країна.

 Всеукраїнський тиждень дитячого читання розпочався, гасло цього року – «Наближаємо Перемогу з книгою».  До Всеукраїнського тижня дитячого ч...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (3) Виставка робіт (3) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (20) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (10) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (15) Європа (7) здоровий спосіб життя (34) книги (37) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (16) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (16) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (111) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (1) Цікавинки (103) Чорнобиль (2)