неділю, 14 квітня 2024 р.

"Жовті пелюстки дива!" - майстер клас.

Майстер клас "Жовті пелюстки дива!" - виготовлення картини з вовни. 
Сьогодні в теплій, затишній, спокійній атмосфері, в нашій бібліотеці № 11 для дорослих, відбувся арт-терапевтичний майстер клас по створенню картин "Жовті пелюстки дива!" 
 Своєю майстерністю поділилася з нами Архіпчук Надія Валентинівна. На майстер класі присутні познайомляться з новим видом творчості та навчилися "малювати" вовною.

 Чому саме сонях? Трішки історії:
Батьківщиною соняшника є Північна Америка. Деякі археологи стверджують, що культивування соняшнику почалося раніше, ніж пшениця, і що цю рослину вирощували здавна.

Індіанці мололи насіння соняшнику і використовували їх по-різному, подібно до того, як ми використовуємо борошно та добуваємо олію.

Іспанські завойовники завезли соняшник до Європи на початку 1500-х років. Спочатку рослину культивували заради естетичної привабливості, а в XVIII столітті почали видобувати соняшникову олію. Квітка з далекого краю швидко прижилася в Україні. «Сонячне світло та родючий ґрунт необхідні для росту сільськогосподарських культур».

Соняшник для українців є символом родючості, процвітання, сили та добробуту країни. 

Учасники майстер-класу використовували техніку акварелі,
коли пензлем наносять один колір на папір одним мазком, не чекаючи, поки він висохне, і потім накладають інший колір наступним мазком.

Кожен учасник малював власну картину, використовуючи вовну, шерстинку за шерстинкою. Цей процес вимагає багато часу та уваги, але дозволяє виявити свою фантазію та майстерність.


У процесі такої терапії людина відчуває полегшення під час складних моментів свого життя, що робить її одним з найефективніших способів боротьби зі стресом та негативними емоціями.

Всі учасники отримали велике задоволення від створення картини. 
Картина була створена аналогічно акварелі, коли пензлем наносять один колір на папір одним мазком, не чекаючи, поки він висохне, і потім накладають інший колір наступним мазком. Учасники майстер класу  малювали вовною, застосовуючи спеціальну техніку. Незважаючи на те, що було кілька ескізів, кожен учасник створив свою власну картину. Цей процес вимагає фантазії та майстерності, і є довгим і скрупульозним. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

"Безпека в запитаннях" - охорона праці.

28 квітня в Україні та понад 100 країнах світу відзначатиметься Всесвітній день охорони праці. Цей день - можливість привернути увагу людей ...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (110) Чорнобиль (3)