середу, 19 липня 2023 р.

Торт - це торт.

20 липня – Міжнародний День Торта. Це солодке свято присвячене миру й дружбі між людьми та між цілими країнами. Воно й не дивно, адже складно знайти людину, яка б не любила торт. Всі урочистості, дні народження та інші свята просто неможливо уявити без вишуканих, смачних, багатоярусних, кремових, бісквітних, величезних, солодких тортів. Але, мабуть, головне призначення торта - це можливість зустрітися в колі друзів. Тому саме торт був обраний символом дружби й миру для багатьох країн, які й вирішили відзначати Міжнародний День торта. Біля витоків цього солодкого свята літа стояв «Міланський Клуб» Королівства Любові (міжнародний некомерційний проект, що реалізує глобальні культурні, гуманітарні та миротворчі ініціативи) - коло товаришів, членами якого є музиканти, кулінари і інші захоплені творчі натури. Саме цей творчий союз у 2009 році почав традицію створення спільних музичних тортиків, яка потім була підтримана і іншими країнами.

2 

Це свято проходить під девізом "I CAKE YOU", що означає "Я прийду до тебе з тортом". І справді, важко уявити більш доброзичливий і демократичний символ для спілкування людей, аніж торт. В нашій бібліотеці ви можете відвідати виставку книг з кулінарії та віднайти для себе шедевральний рецепт, як сучасної кухні так і рецепти, якими користувалися наші бабусі.


Книга «Сучасна Українська кухня. Гастрономічна подорож Україною» передбачає гастрономічні історії з кожного регіону України, по 2-3 історії з кожного регіону. Разом 30 кулінарних історій та кращих українських страв.Підготували її до 30-тиріччя нашої країни. Наше завдання —дати можливість якомога більшій кількості людей дізнатися про ці неймовірно смачні історії

"Львівська кухня" - це не збірка рецептів, це радше історія про них,  бо автор знаний у Львові історик, екскурсовод. Це видання лише на перший погляд присвячено кухні - одному з найважливіших аспектів львівської історії. Насправді воно набагато цікавіше і змістовніше. Відомий знавець міста Лева - Ігор Лильо - поєднав історії з життя відомих людей давнього Львова та Галичини з характерними саме для їхнього характеру рецептами страв. А рецепти ці передавалися у львівських родинах з покоління в покоління, і сучасні господині охоче їх готують і сьогодні.
"Кулінарна книга".Ектор Хіменес-Браво. В цій книжці багато цікавих рецептів від шеф-повара. Кожен рецепт написаний у зручному форматі, склад, спосіб приготування, подача, соус, виділені в окремий стовпчик. Під час приготування можна швидко подивитися інформацію, що цікавить. Поруч є фотографії готових страв та способів їх прикраси. Фанам Ектора сподобається те, що в книзі є багато фотографій самого автора і кілька історій з його життя.
"Українська кухня".В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки овочів, фруктів грибів, риби, м'яса птиці, інших продуктів, її вплив на якість готової продукції. Книга містить дані щодо норм взаємозаміни окремих продуктів під час приготування страв, варіанти простих, комбінованих і складних гарнірів до страв із риби, м'яса, м'ясних субпродуктів сільськогосподарської птиці й дичини. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста,описано значення їх у харчувавнні людини. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

«І в книгах пам'ять про війну»

   8 травня Україна і світ відзначають День пам'яті та примирення, вшановуючи полеглих у Другій світовій війні. Сьогодні ми вас поз...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (7) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (42) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (7) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (117) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (111) Чорнобиль (3)