вівторок, 6 вересня 2022 р.

Деякі книги слід тільки покуштувати, інші – проковтнути і лише небагато – пережувати і переварити.


   Сьогодні, 6 вересня, світова спільнота відзначає День читання книг.
  У цей день рекомендують просто сісти і прочитати книгу від початку до кінця.
    Звичайно, це не Всесвітній день книги і авторського права і не Всесвітній день читання вголос. І зовсім небагато є про нього інформації на сторінках в Інтернеті. Але для чогось такий день все ж таки було придумано?! Мабуть для того, щоб стимулювати шанувальників книги придбати собі щось новеньке для власної бібліотеки, сходити до бібліотеки за свіженькою книжкою та дати зрозуміти «нечитаючим», що книги досі існують і їх можна читати і витрачати час на гортання паперових сторінок.
    Для шанувальників книжок велика кількість літер – не проблема, а навпаки – радість. З чим можна порівняти радість «читаючого», який тримає у руках нову книжку – неважливо, щойно придбану, чи взяту в бібліотеці, чи отриману на кілька днів від знайомого, аби просто почитати? Навіть важко сказати. Можливо, такі емоції відчувають шопоголіки, несучи у пакеті додому обновку і мріючи про момент, коли нарешті можна буде її одягнути, поміряти перед дзеркалом, покрасуватися у ній, вразити інших своїм зовнішнім виглядом.  Так і любителі читати. Вони тримають у руці нову книжку, насолоджуючись запахом свіжовидрукованої фарби, як гурман – ароматом страви, пробують на дотик папір сторінки, яка ще не мала досі знайомства із читачем, як модник перебирає пальцями оксамит чи шовковість тканини. 
    Декілька аргументів на користь книг, або чому читати корисно:
 - Читання збільшує словниковий запас.
- Читання робить розумнішим, відточує аналітичні здібності і покращує концентрацію. 
- Читання зміцнює пам’ять.
 - Читання допомагає в спілкуванні.
- Читання відкриває світ і додає впевненості в собі.
- Читання знижує стрес. 
- Читання зміцнює сон. 
 - Читання дозволяє прожити життя інших людей.
- Читання розвиває уяву.
- Читання допомагає у вирішенні складних завдань
- Читання вчить взаєминам.
 Літні люди, які читають, демонструють кращу пам’ять та ведуть більш активне життя.  
   Використовуй будь-яку можливість, щоб читати пізнавальні книги, адже це добре для душі та розуму.
   День читання книг… Важко сказати чи це свято. Але привід для того, щоб читати – і справді вагомий. Хоча тим, хто любить читати, жодні приводи не потрібні. Вони просто це роблять – читають.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Книжкова країна.

 Всеукраїнський тиждень дитячого читання розпочався, гасло цього року – «Наближаємо Перемогу з книгою».  До Всеукраїнського тижня дитячого ч...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (3) Виставка робіт (3) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (20) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (10) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (15) Європа (7) здоровий спосіб життя (34) книги (37) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (16) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (16) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (111) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (1) Цікавинки (103) Чорнобиль (2)