середу, 2 жовтня 2019 р.

Збираємо тепло сердець

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.
 Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
У країнах Європи пенсіонери ведуть активний спосіб життя, займаються спортом і підтримують гарну фізичну форму, а тому й способи допомоги їм відрізняються від прийнятих у нас. 

Літні канікули для літніх людей: На сьогодні в США існує близько 800 літніх таборів для стареньких, і їхня кількість щороку зростає приблизно на 10%. Такий відпочинок може стати чудовою альтернативою, скажімо, мандрівкам на море або в гори, позаяк є значно дешевшим і доступнішим. Як і дитячі, такі табори мають програми розваг доступні людям похилого віку. 

 Об'єднання сиротинців із будинками літніх людей у Канаділікарям і громадським активістам у Канаді та США спало на думку об'єднати дитячі притулки з будинками для літніх людей.
Внаслідок цього експерименту старенькі відчули себе потрібними, у них поліпшилися загальні показники здоров'я та з'явилося бажання жити.
Програма «Хай живуть старенькі», Італія:  за допомогою телефонів та інших засобів зв'язку навколо кожного старенького створюють «мережу солідарності». 

Україна
Університети «третього віку», де старенькі мають змогу знову опинитися на лавах студентів. Завдяки цьому люди похилого віку можуть здобувати знання з різноманітних галузей — від основ володіння комп'ютером до сміхотерапії та історії мистецтва. 
Правничий хаб для людей похилого віку, де проводать безкоштовні лекції для людей похилого віку - створив юрист Сергій Бреус в межах проекту «Нові лідери». 
Благодійний фонд «Життєлюб» – це проект, спрямований на організацію дозвілля людей поважного віку і надання їм необхідної адресної допомоги.
Старенькі - перша соціально-благодійна ініціатива, присвячена питанням старості в Україні.

 Ми зібралися в чудовому товаристві  читачів  бібліотеки.  Тривалий час, в дружній невимушеній обстановці,   спілкувалися  за чашечкою чаю. Ділилися своїми знаннями та захопленнями. 



Життя — надто стрімке, щоб встигати прислухатися до себе. Дуже часто ми проживаємо його не так, як хочемо, роблячи не те, що подобається і, як наслідок, отримуємо не те, що приносить задоволення. Секрет молодості дуже простий – це безмежний оптимізм, молодість душі, щасливі посмішки. 
Найважливіші зміни — починаються в нашому серці.




Немає коментарів:

Дописати коментар

“Не може існувати наша мрія, коли загублена історії перлина”

  Сьогодні відзначається Міжнародний день пам’яток та визначних місць та День пам’яток історії та культури в Україні.З метою популяризації к...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (10) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (15) Європа (7) здоровий спосіб життя (35) книги (37) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (114) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (106) Чорнобиль (2)