неділю, 20 листопада 2022 р.

“Я маю право жити на Землі, Творити, дихати, учитись…”до Всесвітнього дня дитини



Сьогодні у всьому світі відзначають День дитини з метою захисту прав дітей та розвитку середовища, дружнього по відношенню до дітей, шляхом діалогу і активних дій. Пріоритетним напрямом роботи виконавчої влади на місцевому рівні є влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання. Поряд з такою формою влаштування дітей як усиновлення активно розвиваються інші форми сімейного виховання - прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Всесвітній день дитини відзначається за рекомендацією Генеральної Асамблеї ООН з 1954 року як день світового братерства і взаєморозуміння дітей. Саме у цей день Асамблея прийняла в 1959 році Декларацію прав дитини, а в 1989 році − Конвенцію про права дитини.
Конвенція ООН про права дитини є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини, була ратифікована Україною ще у 1991 році.
Конвенція базується на розумінні становища дітей у суспільстві не як майбутніх дорослих, а як рівноправних учасників суспільного життя, з урахуванням того, що «дитина внаслідок її фізичної розумової незрілості потребує спеціальної охорони і піклування, включаючи належний правовий захист як до, так і після народження».
Підписавши Конвенцію ООН про права дитини, Україна взяла на себе ряд зобов’язань із поліпшення добробуту дітей. І за час існування нашої держави було сформовано основне законодавче поле, яке захищає та забезпечує права дитини.
Кожна дитина потребує турботи, любові і піклування. Ми – дорослі повинні сприяти цьому, створити належні умови для підростаючого покоління, щоб жодна дитина не лишилася поза увагою, мала можливість розвити свої інтереси та здібності, росла здоровою і щасливою, отримала належну освіту й виховання, це наш моральний і громадянський обов’язок.
Від нашого ставлення, від рівня забезпечення і дотримання прав дитини й залежить наше майбутнє, майбутнє держави в цілому. Давайте не будемо байдужими до проблем дітей, наші діти – це найдорожче, що в нас є!
І пам'ятати про це ми повинні не тільки в це свято, а й повсякчас.
 В бібліотеці, для дітей провели правовий коктейль. Цікаві пізнавальні запитання вікторини поглибили знання дітей про Права дитини, які проголошує Конвенція ООН. В ігровій формі діти розібрали декілька правових ситуацій та висловлювали свої міркування з приводу прав та обов’язків. 
А для вас ми підготували також вікторину. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

“Попіл Чорнобиля”

    Сьогодні в Україні відзначають 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію яде...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (3)