четвер, 26 вересня 2024 р.

«Шукачі пригод»

Всесвітній День туризму було засновано на III сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристичної організації (ВТО), що відбулася у 1979 році. Святкується з 1980 року щорічно 27 вересня, у зв’язку з урочистим відкриттям у цей день Манільської конференції світового туризму. Всесвітній день туризму урочисто святкують у багатьох країнах світу. В Україні Всесвітній День туризму відзначають згідно з Указом Президента від 21 вересня 1998 року.



Відомо, що туризм в сучасному розумінні виник порівняно нещодавно, на початку минулого століття. Але на сьогодні це явище набрало неймовірних обертів і туризмом в різних його проявах займається переважна більшість людей.Сучасний туризм — складна, розгалужена й багатофункціональна система. Вироблено різні класифікації туристичних подорожей і видів туризму (відповідно до місця призначення, мети подорожі, способу пересування, тривалості перебування тощо). У Законі України «Про туризм» окреслено міжнародну (в’їзний, виїзний туризм) і внутрішню його форми. Залежно від категорій осіб, які здійснюють подорожі, їх цілей та об’єктів використання або відвідування, визначено такі види туризму: дитячий, молодіжний, сімейний, для осіб похилого віку, для осіб з інвалідністю, культурно-пізнавальний, лікувально-оздоровчий, спортивний, релігійний, екологічний (зелений), сільський, підводний, гірський, пригодницький, мисливський, автомобільний, самодіяльний тощо. Для України актуальним є всебічний аналіз найпопулярніших видів туризму в різних регіонах, особливо за критерієм мети відвідування.

В нашій бібліотеці №11 проводиться вікторина для відвідувачів по цікавим місцям нашої України "Шукачі пригод". Захід був спрямований на те, щоб ознайомити юних читачів із дивовижними куточками світу, розширити їхні знання про різні країни, культурні пам'ятки та туристичні напрямки.

Діти активно брали участь у вікторині, відповідали на запитання про відомі туристичні місця, пам'ятки архітектури та природні дива. Окрім інтелектуальної частини, захід включав і творчі завдання, де учасники малювали свої уявні подорожі та описували місця, які хотіли б відвідати.


Ця подія не лише розважила, але й мотивувала дітей до вивчення географії та культур різних народів. Бібліотека №11 завжди прагне створити пізнавальні та корисні заходи для молоді, і ця вікторина стала ще одним кроком у цьому напрямку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

«Шукачі пригод»

Всесвітній День туризму було засновано на III сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристичної організації (ВТО), що відбулася у 1979 роц...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (7) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (5) виставка художніх робіт (6) Відомі люди (23) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (6) День захисника України (8) День книги (15) День незалежності України (10) день пам'яті (10) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (7) Екологія (17) Європа (8) здоровий спосіб життя (39) книги (57) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (7) майстер-клас (22) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (21) Музика (7) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (6) Письменники (59) Письменники України (54) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (26) Сторінка історії (54) У світі права (10) Україна (142) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (17) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (127) Чорнобиль (3)