середу, 19 лютого 2020 р.

Мова - нації основа і держави оберіг

                                                           "Мова – то серце народу: гине мова – гине народ." 
                                                                                                                                (ІВАН ОГІЄНКО)
    Ми прагнемо бути цивілізованим, культурним народом, пориваємося ввійти до сім‘ї країн Європи, де поціновують головну ознаку держави і державності – мову. 
   Доля нашої мови, так само як і всієї держави Україна, залежить тільки від нас, від нашого патріотизму, національної гідності. 
   В нашій бібліотеці для учнів 5-Б класу 159 школи, провели патріотичний захід на виконання Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» -  "Мова - нації основа і держави оберіг".
   Як і для чого потрібно шанувати нашу мову ми обговорили разом з учнями. Бібліотекарі розповіли, який тернистий шлях  пройшла українська мова.  Переглянули з дітьми відеоролик "Цікаві факти про українську мову". 
Підбирали антоніми до заданих слів, у цьому завданні хлопці і дівчата проявили виняткові розумові здібності. Граючи в гру "Склади прислів'я", учні цього класу порадували глибокими знаннями українського фольклору.  Ще в одному завданні підбирали до запозичених слів українські відповідники.   
 
 
 Конкурс на декламування віршів, про рідну мову, був дуже захопливим, хлопці і дівчата проявили свою активність. Найкращого декламанта обрали всі разом оплесками.
На завершення відбулась вікторина, переможці отримали подарунки.
      Ось і в нашій бібліотеці ви можете знайти багато книжок про розвиток української мови, її функціонування і значення її в душі кожного українця. 




Немає коментарів:

Дописати коментар

“Не може існувати наша мрія, коли загублена історії перлина”

  Сьогодні відзначається Міжнародний день пам’яток та визначних місць та День пам’яток історії та культури в Україні.З метою популяризації к...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (10) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (15) Європа (7) здоровий спосіб життя (35) книги (37) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (114) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (106) Чорнобиль (2)