пʼятницю, 14 лютого 2020 р.

Признайся в коханні до книги



  Знайдіть найкращі на землі слова -

Слова про радість, про життя, кохання.

Читайте книги - в них любов жива!
Тож хай вона у вас в душі не в'яне!


 14 лютого в Україні відзначатиметься вже таке звичне, але від того не менш загадкове свято - День святого Валентина. Воно має давню історію, свої традиції і правила, яких багато хто намагається дотримуватися. В першу чергу - закохані, кому і присвячений цей день. Попри те, святкувати його можна і потрібно не тільки тим, у кого є друга половинка. 14 лютого стосується всіх, хто вірить в світле і щире почуття.
   День святого Валентина, зокрема, в Україні не є офіційним святом і вихідним днем. З усім тим, його намагаються святкувати як у публічних місцях, так і у сімейному колі всі ті, хто вірить і/або шукає справжню любов.  І до нас на свято завітали люди різного віку, різних уподобань. Про історію  і традиції святкування в інших країнах світу цього чудового романтичного свята, бібліотекарі повідали всім читачам.
   В нашій бібліотеці кожен знайде для себе книгу про кохання. Чомусь саме у цей час, душа хоче тепла. І в ці дні кожен переживає любов гостріше: хтось ту, якій вже багато років, хтось ту, яка в самому розквіті, а хтось ту, яку лише чекає.
 В читальній залі  лунали поетичні вітання і "признання" в коханні до книги. Проникливі рядки віршів, про кохання, Ліни Костенко брали за душу.

                       
                                 Не знаю, чи побачу Вас, чи ні.

                                А може, власне, і не в тому справа.
А головне, що десь вдалечині
є хтось такий, як невтоленна спрага.

Я не покличу щастя не моє.
Луна луни туди не долітає.
Я думаю про Вас. Я знаю, що Ви є.
Моя душа й від цього вже світає.
                              (Ліна Костенко)

Бібліотекарі виготовили вітальні закладинки для книжок з цитатами про кохання відомих людей.

     

   
 










Немає коментарів:

Дописати коментар

“Не може існувати наша мрія, коли загублена історії перлина”

  Сьогодні відзначається Міжнародний день пам’яток та визначних місць та День пам’яток історії та культури в Україні.З метою популяризації к...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (10) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (15) Європа (7) здоровий спосіб життя (35) книги (37) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (114) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (106) Чорнобиль (2)