понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Город – це три в одному: солярій, фітнес і тренажерний зал

    07 жовтня в бібліотеці № 11 відбулося засідання клубу "6 соток".




Урожай здебільшого прибраний. Начебто можна передохнути. Але... Роботи в саду й на городі ще багато, якщо, звичайно, думати про справжній урожай у наступному сезоні. Тому доведеться підготувати землю й сад до зимівлі і до весни. 

На городі в цей час обробляють ґрунт, що звільнився, під посадки майбутнього сезону. Землю перекопують на глибину порядку 25-30 см, вносять органічні або мінеральні добрива, але грудки при цьому не розбивають. У цьому випадку земля краще промерзне й накопичить більшу кількість вологи при весняному таненні снігу. Попутно підготовляють грядки для підзимової сівби холодостійких культур. Таких як цибуля, буряк, салат, редис, морква, селера, кріп, петрушка, шпинат та інші. Безпосередньо саму сівбу звичайно проводять у листопаді з настанням стійкого похолодання, коли температура ґрунту знизиться до мінус 2-3 градусів. 

Час висаджувати щавель, ревінь, естрагон та інші культури діленням кущів зі старих посадок. 

З усієї присадибної ділянки збирають опале листя й закопують його в огірковий парник або складають у компостну купу. Насадження цибулі, коренеплодів, меліси, залишені на зимівлю, накривають листям. 

Збирають моркву, буряк, редьку зимову та інші овочі. Зібрані овочі закладають на зберігання. У поліетиленові мішки набирають землю для висаджування навесні розсади в кількості як мінімум 6 відер. Причому землю потрібно брати з незараженої фітофторою ділянки, із внесенням суперфосфату з розрахунку 1 ст. ложка на відро. 

Якщо земля сильно насичена вологою, її перекопування можна залишити ближче до холодів. А ось ягідники чекають турботи. Потрібно обрізати після листопаду малину, аґрус і смородину. Листопад підказує нам, що рослина готова до зимівлі, іде на спочинок. От і слід вирізати старі гілки, укоротити занадто довгі. 

Восени висаджують садові дерева, такі як яблуня, вишня та груша. Можна спокійно висаджувати в цей період аличу, шовковицю й горобину. Прекрасно переносить осінню посадку значна частина сортової сливи, а також кущі ягідників. 

Досвідченими садівниками давно відзначено, що садові дерева можна висаджувати аж до глибокої осені. Висаджені восени плодові дерева, як правило, дають більший і соковитіший урожай.

      


Немає коментарів:

Дописати коментар

“Попіл Чорнобиля”

    Сьогодні в Україні відзначають 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію яде...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (11) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (16) Європа (7) здоровий спосіб життя (36) книги (41) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (47) У світі права (9) Україна (116) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (109) Чорнобиль (3)