четвер, 31 жовтня 2019 р.

HAPPY HELLOWEEN

Геловін (Хеловін; Хелоуїн; Хеллоуїн; англ. Halloween) або Відьомська ніч, відзначають щороку в ніч з 31 жовтня на 1 листопада.
  За переказами, в ніч перед Хеллоуїном духи, що живуть у потойбічному світі, повертаються на землю, саме тому свято, а точніше, його переддень називають Днем всіх святих. А легенда згадує хитрого грішника Джека, якого не прийняли ні в пекло, ні в рай і він поневірявся на землі з пекельним вогнем в руках. Для того щоб полум'я не згасло, Джек використовував гарбуз, як ліхтар, який став згодом символом свята.   
   Кельти вважали, що, окрім душ померлих, на землю цього дня може потрапити і різна нечисть: домовики, відьми, бісенята й інші бешкетники (які є і в українських древніх віруваннях також!). Відповідно маскування було всього лиш спробою обдурити злих духів. Люди вірили в те, що відьми, злі феї та мерці можуть викрасти їхніх дітей, тому перевдягали малечу у страхітливі костюми, аби збити з пантелику нечисть. А ще від потойбічних сил намагались відкупитись, насипавши повну торбу ласощів та смаколиків.
   
Уже на початку 20 століття Хелловін втратив своє містичне і моторошне значення, ставши веселим і радісним. Для нас це відносно нове і не зовсім звичне свято, але в різних містах України проходять тематичні вечірки, маскаради та інші яскраві дійства.

   До нашої бібліотеки, на веселе англомовне свято Helloween  завітали маленкі відьмочки, мерці, монстрики, пірати, летюча миша, добродушні привиди. Разом з Оксаною Миколаївною, викладачем з англомовного гуртка "Мудрогелі", організували для дітей свято.    
 Затамувавши подих діти слухали легенду про Джека.

Діти занурилися в атмосферу таємничого дійства. На них чекали цікаві ігри конкурси, вікторина.  






  Всі разом вчимо на англійській мові пісню-заклинання.

 


  



Не обійшлось і без перевтілення.

  

Влаштували  справжні літературно-англійські "баталії", в яких визначили найефектніший тематичний костюм.



 Ми не забули і про солодощі.  


Маленькі подарунки-тиквочки для рідних виготовили власноруч.


 


Лише позитивні емоції панували у дітей по закінченню.


Було дуже цікаво, страшно весело і жахливо красиво.



Немає коментарів:

Дописати коментар

"Жовті пелюстки дива!" - майстер клас.

Майстер клас "Жовті пелюстки дива!" - виготовлення картини з вовни.  Сьогодні в теплій, затишній, спокійній атмосфері, в нашій біб...

Мітки

8 березня (4) Безпека дитини (8) безпечний Інтернет (9) Великдень (6) Винаходи (4) Виставка картин (4) Виставка робіт (4) виставка художніх робіт (5) Відомі люди (21) Всесвітній день біженців (4) Всесвітній день читання вголос (4) голодомор (5) Голокост (5) День Гідності та Свободи (5) День Державного Прапора України (5) День захисника України (7) День книги (10) День незалежності України (9) день пам'яті (9) день родини (7) День Соборності (7) День української мови та писемності (6) Екологія (15) Європа (7) здоровий спосіб життя (35) книги (37) книжкова виставка (24) літературна мандрівка (6) майстер-клас (17) Масляна (5) Математика (3) Мистецтво (18) Музика (6) Небесна Сотня (7) Новий рік (14) Обереги (6) Пам'ятки культури (4) патріотичне виховання (5) Письменники (58) Письменники України (53) Подорожі (5) Різдво (6) Святий Миколай (6) свято (25) Сторінка історії (46) У світі права (9) Україна (114) українська мова (7) українська письменниця (12) українська поетеса (6) український письменник (12) Українські сучасні письменники (14) Урок історії (16) художник (5) художня виставка (5) художня виставка Катерини Баужі (2) Цікавинки (105) Чорнобиль (2)